«Самооборона Борислава»

«Самооборона Борислава» – ще один блокпост перед ворогом України

Ось уже котрий місяць проходить АТО в східних областях України. Призвано до лав Української армії вояків, які стали героями сучасної України, багато пішли добровольцями в батальйони Національної Гвардії. Наша держава, розграбована за останні 20 років, була неготовою… так думав ворог. Але українці – унікальний народ, звитяга передається генетично з покоління в покоління, а негаразди лише роблять нас сильнішими.
Оскільки минулий рік вже завершився, ГО «Самооборона Борислава» вирішила коротенько прозвітувати про наші старання щодо полегшення перебування воїнів на сході України.
12 листопада представники Польського товариства «Згода» у приміщенні міської ради м. Борислава передали ГО “Самооборона Борислава” зібрані кошти в сумі 3542 грн. і 47 злотих, за що ми їм дуже вдячні.
14 грудня за ініціативи церкви «Воскресіння» і ГО «Самооборона Борислава» відбулась спільна молитва за участі хору «Воскресіння» з м. Львова. Під час виступу прозвучали молитви за мир та спокій в Україні, котрі завершились християнським гімном «Боже Великий, Єдиний». Під час цього заходу було зібрано кошти на допомогу бійцям зони АТО в сумі 1565 грн. і 200 євро.
Наша громадська організація висловлює щиру подяку прихожанам церкви «Воскресіння» і пастиреві Мирону Олексієвичу за ініціативу проведення заходу і внесення посильної допомоги у спільну справу підтримки наших захисників.
21 грудня з ініціативи ГО «Самооборона Борислава» у міському Палаці культури. Святий Миколай урочисто вручив подарунки діточкам воїнів АТО, які є жителями нашого міста. І особлива подяка артистам Бориславського Народного театру ім. П. Телюка та колективу Палацу культури за активну систематичну підтримку та допомогу в організації багатьох акцій, які проводить наша організація.
І ще одна подія, про яку ми би хотіли розказати. Це проведений вечір у санаторній школі-інтернаті. Там навчаються і лікуються діти з усієї України, а також із зони АТО. ГО «Самооборона Борислава» привезла їм солодощі та подарунки від Святого Миколая. І знову з нами вкотре був Народний театр ім. П. Телюка. З великим піднесенням була вислухана проповідь військового капелана отця Тараса, який детально розповів учням про етнічну приналежність та патріотизм українців. Учні декламували патріотичні вірші та співали колядки, а насамкінець була прочитана молитва.
Нагадаємо, що в санаторній школі-інтернаті проживають діти із зони АТО.
Наша організація доєдналась до допомоги та закупила канцтовари й білизну для дітей біженців. Пам’ятаймо, що ми робимо спільну справу.
24 грудня при активній участі ГО «Самооборона Борислава», а також при матеріально-фінансовій допомозі депутата обласної ради В. Голобутовського і голови нашого міста В. Фірмана було встановлено нову «Пам’ятну дошку ГЕРОЯМ НЕБЕСНОЇ СОТНІ». Пам’ятаймо про цих Героїв ЗАВЖДИ.
Також хочемо відзначити, що члени Станиці Бориславського Пласту НСОУ у вільний від навчання час працюють над виготовленням маскувальних сіток для фронту.
Неодноразово наша організація допомагала центру соціальної опіки в м. Маріуполі, зокрема продуктами харчування, теплим одягом та канцтоварами.
Хочемо щиро подякувати Юрію Дубчаку і його сім’ї, які збирають у США та передають в Україну ГО «Самооборона Борислава» медикаменти, а саме: жарознижуючі, болезаспокійливі таблетки та індивідуальні аптечки.
Особливу вдячність висловлюємо пані Олі Федорок, яка регулярно допомагає полегшити бориславцям перебування в зоні АТО у вигляді передачі спальних мішків, берців, індивідуальних аптечок, термобілизни, каріматів, теплих шапок, балаклав, теплих светрів.
З гордістю відзначаємо, що учасники ГО «Самооборона Борислава» Микола та Олег Когути вже вкотре відвідали наших бориславців в зоні АТО та передали їм теплі речі, термобілизну, шапки, рукавиці, балаклави, грілки, продукти харчування, «буржуйки», генератори, рації, спальні мішки, берці, кровозупинні засоби «Целокс», телевізори, радіо, сигарети, мінеральну воду, домашню випічку, прилади нічного бачення, маскувальні халати та сітки, бензопили й мастила, бензин та багато іншого.
Група східницьких волонтерів надала допомогу Бориславській «Самообороні» для поїздки (продукти, буржуйки та теплий одяг). Окремо хочемо відзначити Марію Прибило, котра в’яже теплі шкарпетки та шалики для наших вояків.
Дізнавшись про поїздку на схід, працівники БЦБВО та будіведьно-монтажного вузла НГВУ виготовили «буржуйки» та труби до них.
Активно відгукнулися мешканці мікрорайону Раточина, котрі зібрали та передали через активіста нашої організації Олега Михлика кошти, консервовані продукти й теплі речі.
Особливу подяку висловлюємо ПП Миколі та Романові Коваликам, які проявили хороші організаторські здібності і зібрали кошти на закупівлю бензопили, чотирьох генераторів, мастила та палива до них, телевізори, посуд, термоси, спальні мішки, теплі речі, ковдри, подушки та долучили до допомоги господинь, котрі приготували багато випічки, долучились до «заправок» автомобіля для поїздок на схід України.
Також хочемо наголосити на тому, що військова форма, в якій учасники ГО «Самооборона Борислава» проводять акції, куплена виключно за власні кошти активістів нашої організації.
До благодійної допомоги долучився також Олег Кобилецький, котрий передав для бійців АТО велику кількість теплих шкарпеток.
Ми не раз говорили, що багато наших бориславців доля розкидала по різних кінцях світу. Але вони не забувають про своє місто та допомагають, чим можуть. І такі випадки непоодинокі. Цього разу нам допоміг ще один з колишніх мешканців нашого міста, який зараз проживає за океаном. Йому не байдужа доля наших співвітчизників, які на сході України тримають оборону і часто платять за це своїм життям. Це – Ігор Білинський. Він за власні кошти купив 100 пачок кровозупинного порошку «CELOX», з яких 60 передав для нашої організації та 15 кровозупинних бандажів. Одна пачка цього засобу здатна зберегти життя воїна. Від ГО «Самооборона Борислава» хочемо висловити йому велику подяку за активну громадянську позицію та патріотизм.
Відзначимо, що за кошти, зібрані на концерті 26 жовтня, було закуплено утеплення під куртку-парку – 11 шт., прилад нічного бачення, сигарети, штани, рюкзаки, шолом, рації – 2 шт., грілки, маскувальні халати та рукавиці.
Регулярно допомагає бійцям АТО підприємець Андрій Головей (магазини «Магнолія» та «Дениско»): закуповує засоби гігієни, теплі речі, продукти, рукавиці, медикаменти, питну воду та допомагає фінансово. Приватний підприємець Олександр Білик передав для бійців велику кількість термобілизни та грілок.
Також до допомоги долучився Тарас Мрозик, котрий закупив берці, спальні мішки та шапки для бійців зони АТО.
Приватний підприємець Юрій Хлопецький (бар «Вітерець») передав у зону АТО багато фруктів, а колектив цього бару передав сигарети та засоби гігієни.
Бійці висловлюють вдячність також ПП Романові Ваську за термобілизну та зимовий костюм поглибленого маскування.
Щиро дякуємо Галині Микиті, Наталі Шоп’як та мешканцям вулиці Лугової за фінансову та матеріальну допомогу у вигляді берців і сигарет. Також до збору коштів долучилася ще одна корінна жителька Борислава – пані Оксана, яка зараз перебуває за кордоном.
Дізнавшись, що наші активісти вирушають на схід, Андрій Костецький передав велику кількість шапок, зимових балаклав, рукавиць, продуктів харчування та інших речей, долучився і фінансово.
Щиру подяку висловлюємо школам та позашкільним навчальним закладам за активну фінансову, матеріальну, а особливо моральну підтримку воїнів АТО.
Хочемо подякувати і настоятелям та парафіянам храмів Преображення Господнього, Святої Анни, а також небайдужим пересічним громадянам нашого міста за фінансову та молитовну допомогу активістові нашої організації Сергієві Будзу, з яким стався нещасний випадок.
До збору коштів долучилася й організація ветеранів Афганістану – вони власними силами зібрали 3000 грн., за які було придбано рюкзаків – 6 шт., та бензопилу, за що їм велика вдячність.
За допомогою до нашої організації звернувся батько Олександра (бійця Національної Гвардії), якому після хірургічної операції була потрібна фінансова допомога. На загальних зборах організації було прийнято рішення виділити на його лікування кошти в сумі 1500 грн.
Для бійців за зібрані кошти впродовж жовтня – грудня було придбано: куртки-парки – 10 (1300), утеплювач під куртку – 29 (3770), комбінезони – 60 (250$), берци – 1 (250), кальсони утеплені – 15 (390), наколінники та налокотники –1 (400), штани – 5 (750), солодощі для дитбудинка міста Маріуполя на суму 559 грн., прилади нічного бачення – 3 (11614), сигарети на суму 850 грн., тосол на суму 420 грн., рюкзаки – 13 (3320), маскувальні халати – 40 (5550) та рукавиці – 20 (1200), грілки на суму 900 грн., канцтовари на суму 1000 грн., рації – 6 (10306), бронепластини – 4 (4480), спальні мішки – 3 (920), теплі шкарпетки на суму 500 грн., генератор бензиновий – 1 (1350), шина – 1 (306), ланцюг до бензопили – 1 (219), бензопили – 2 (2295), фільтр – 1 (135), напильник – 1 (30,50), масло на суму 330 грн., бензин на поїздку в АТО – 1500 грн., каремат – 1 (220), берці утеплені на суму 10000 грн., гумові чоботи – 1 (100) та подарунки на Миколая дітям бійців АТО – 120 (1650).
На передачу посилок «Новою поштою» та «Інтаймом» на схід було затрачено 2779,41 гривень.
Висловлюємо щиру подяку благодійній організації «Крила Фенікса» та благодійному фондові «Слада», які неодноразово надавали нам промо-коди, за допомогою яких ми безкоштовно відправляли передачі в зону АТО.
Хочемо подякувати всім магазинам, котрі збирають для воїнів продукти харчування, засоби гігієни, теплі речі, консервовані продукти та кошти.
Всього цього не вдалось би зробити без вашої підтримки, тому висловлюємо подяку всім небайдужим, які серцем і душею підтримують наших хлопців-захисників. А також дякуємо доброчинцям, котрі долучилися фінансово.
Просимо вибачення у тих, кого не назвали, оскільки газетна площа обмежена. Але ми це обов’язково зробимо у наступних публікаціях.
Колектив ГО  «Самооборона Борислава».
(Більше інформації на сайті www.sambo.ucoz.ua).

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.