27 БЕРЕЗНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТЕАТРУ

Володимир ФІРМАН, Бориславський міський голова
Із Міжнародним днем театру сердечно вітаю творчий колектив народного самодіяльного театру для дітей та юнацтва ім. Петра Телюка, аматорів та шанувальників театрального мистецтва!
Український народний театр своїм корінням сягає обрядовості дохристиянських часів, упродовж віків бурхливо розвивався, живлячись народним генієм і талантом. Яскравим свідченням цього є давні театральні традиції нашого міста, які відроджували на сценах будинків «Просвіти» у мікрорайонах міста самодіяльні бориславські актори. Аматорські постановки за творами Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки допомагали вистояти у часи поневолень та окупацій міській громаді Борислава. І сьогодні народний самодіяльний театр для дітей та юнацтва ім. П. Телюка, на сцені якого з успіхом ставляться кращі твори класичного репертуару, несе славу нашого міста по всій Україні. Яскравими сценічними виступами актори нашого самодіяльного театру примножують мистецьку славу Борислава, своєю творчістю змістовно та гармонійно доповнюють і розвивають культурні надбання краю.
З нагоди свята прийміть щиру подяку за ті добрі думки та почуття, які ви своєю творчістю пробуджуєте в людях, за те, що театр продовжує радувати та захоплювати майстерністю акторів, дивовижною атмосферою творчості.
Від щирого серця бажаю вам, актори театру, натхнення, благодатного розвитку вашого таланту, втілення творчих задумів для плідної і успішної роботи на ниві мистецтва, а також незмінних глядацьких симпатій!

* * *
Відділ гуманітарної політики Бориславської міської ради щиросердечно вітає з Міжнародним днем театру режисера та акторів народного драматичного театру для дітей та юнацтва ім. Петра Телюка міського Палацу культури.
Наш національний театр – це справжнє багатство, це неповторне обличчя української духовності. Водночас театральне мистецтво є своєрідним дзеркалом, у якому відображуються характерні особливості життя суспільства, його прагнення, духовний та інтелектуальний потенціал, негативні й позитивні тенденції його розвитку.
У Міжнародний день театру щиро вітамо всіх, хто долучається до високого театрального мистецтва.
Бажаємо вам, шановні, міцного здоров’я, сімейного та родинного благополуччя, творчих злетів, мирного неба над головою та повні зали вдячних глядачів!
Нехай ваше творче служіння народові завжди буде сповнене натхненням та втіленням найсміливіших творчих задумів. Хай вашу творчість супроводжують нові та яскраві постановки, благополуччя, любов та визнання глядачів!
Роман ТАРНАВСЬКИЙ, начальник відділу гуманітарної політики.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.