Про вивезення сміття, стан сміттємайданчиків…

На адресу міського голови Борислава Володимира Фірмана та начальника відділу житлово-комунального господарства і будівництва Олега Левицького надійшло звернення голови міської громадської організації «ЕКо-культура» Надії Онисько з приводу невчасного вивезення побутового сміття та пов’язаного з цим забруднення сміттємайданчиків. Порушуючи цілу низку проблемних питань, активістів «Еко-культури» цікавить зокрема, які служби відповідають за вивезення сміття від контейнерів по мікрорайонах міста, хто має займатися очищенням території навколо контейнерів, за якими вулицями Борислава закріплені прибиральники і скільки їх значиться у штаті, чи є прибиральник у міському парку, чи проводиться робота із власниками продуктово-торгових точок щодо дотримання належної чистоти довкола цих об’єктів торгівлі, яка служба займається вивезенням великогабаритного непотребу, що накопичується біля сміттєконтейнерів.
Відповідь міського голови на ці запитання не забарилася. Її ми й подаємо.

На Ваш запит від 04. 12. 2014 вих. № 14 щодо незадовільного стану контейнерних майданчиків для збору твердих побутових відходів на території м. Борислава та з інших питань повідомляємо:
1. Філія «КОМ-ЕКО-Борислав» СП ТзОВ «КОМ-ЕКО-Львів» є єдина організація в м. Бориславі та смт. Східнипі, що надає послуги з вивезення твердих побутових відходів. Вивезення твердих побутових відходів з території м. Борислава здійснюється згідно затвердженого графіка (рішення від 29. 02. 2014 р. № 529 «Про затвердження графіка
вивезення твердих побутових відходів з території м. Борислава»).
2. За очищення території навколо контейнерів від сміття відповідає філія «КОМ-ЕКО-Борислав» СП ТзОВ «КОМ-ЕКО-Львів».
3. У штатному розписі комунального підприємства «ЕКО-МІСТО» на 2014 рік пердбачено 34 двірники. На даний час прибирання вулиць здійснюється таким чином:
вул. Дрогобицька – 7 двірників, вул. Тернавка –1 двірник, вул. Міцкевича – 1 двірник, вул. Івасюка – 1 двірник, пл. І. Франка – 1 двірник, вул. Шевченка – 4 двірники, вул. С. Бандери – 1 двірник, вул. К. Брама – 1 двірник, вул. Шкільна – 2 двірники, вул. Д. Галицького – 1 двірники вул. В. Великого – 1 двірник, вул. Коваліва – 2 двірники, вул. Трускавецька – 4 двірники, вул. Весняна – 1 двірник, вул. Грушевського – 1 двірник. Всього двірників: 30 в т. ч. 1 двірник перебуває на листку непрацездатності.
4. Через місцеві засоби масової інформації (народний часопис «Нафтовик Борислава» та КП «Радіоредакція «Слово») надавалась інформація населенню міста стосовно вивезення негабаритного сміття. Додатково інформуємо, що контейнерні майданчики облаштовані тільки для побутового сміття. До будівельного сміття відносяться мінеральні відходи: кераміка, гіпс, бетонні відходи, керамзит, асбоцемент та інші. Мешканці міста утилізацію будівельного сміття повинні здійснювати через комунальні підприємства міста за додаткову оплату. Необхідно звертатися:
– до комунального підприємства «Еко-місто», тел. 5-20-50, вул. В. Івасюка, 9;
– до комунального підприємства «Зелений світ», тел. 5-08-64, вул. Тернавка, 7;
– до філії «КОМ-Еко-Борислав», тел. 0676721963, 5-68-98, вул.Трускавецька, 125.
* * *
У відповідь на Вашу заяву щодо забруднення території Борислава повідомляємо, що працівники відділу економіки та торгівлі постійно проводять роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання щодо дотримання чистоти навколо продовольчих магазинів, торгових точок, лотків та необхідності сортувати окремо відходи: макулатуру, пластикові пляшки та інше.
Також доводимо до відома, що ПП «Бориславвторресурси» приймає макулатуру, пластикові пляшки, металобрухт.
* * *
Відповідно до Вашої заяви, п. 3, щодо прибиральника парку, інформуємо, що станом на 09 грудня 2014 року у КП «Бориславський міський парк культури та відпочинку» штатної одиниці прибиральника немає.
Планується закласти кошти для прибирання території міського парку культури та відпочинку на 2015 бюджетний рік.
Підготувала Ніна ЧЕРНИШОВА.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.