Футбол об’єднує

Минулої неділі відбувся матч 7-го туру першості області з футболу між командами ФК «Нафтовик» та ФК «Стебник». Навіть для тих людей, які не надто цікавляться футболом, було зрозуміло, що матч буде надзвичайно цікавим та запеклим, адже міста знаходяться у географічній близькості між собою. «Підливав бензину у вогонь» також той факт, що в цьому сезоні кольори Стебника захищає наш позаминулорічний капітан Ігор Кісак. Отже, іншого, ніж видовищного та щирого футболу не слід було чекати.
За традицією розпочнемо з матчу юнаків. Тут також не обійшлось без своїх цікавинок. Справа в тім, що в юнацькому складі ФК «Стебник» виступає чимало футболістів з Трускавця, які ще минулого року зустрічалися з нами на дитячому рівні. Матч розпочався досить жваво. Атаки команд чергувалися між собою, проте рахунок на табло довго не змінювався. Змінив стан речей штрафний команди Стебника, який головний суддя матчу відверто «придумав» на рівному місці. Нападник гостей цим і скористався, переправивши «круглого» у сітку наших воріт. 0-1. На цьому перший тайм і завершився. У другій половині гри стебничан на полі не було практично помітно, а все тому, що наша команда перейняла скрижалі керування матчем у свої руки, а точніше ноги. Така неймовірна активність не могла не бути винагороджена. Подача з правого флангу нашої атаки, і Володимир Мертв’яченко «вколочує» м’яча у сітку наших суперників. 1-1. Після цього градус гри ще більше піднявся, проте рахунок так і не змінювався. Отож, друга видовищна нічия поспіль для наших юнаків, яка, в підсумку, змістила нас на друге місце турнірної таблиці. Але з такою грою, бориславці невдовзі туди обов’язково повернуться.
Тепер до матчу дорослих складів. Окрім того, що було сказано на початку, слід зазначити те, що обидві дорослі команди були «сусідами» в турнірній таблиці, тому це був матч «за 6 очок». Як і годиться для дербі, цей матч розпочався досить активними діями з обох сторін. Проте відзначитись обидві команди досить довго не могли. Виправив ситуацію на табло вдалий постріл Ореста Тимишина на 38-й хвилині. Але не довго грала музика. Гол «у роздягальню» забив Ігор Кісак, який і відновив статус «кво». Саме з рахунком 1-1 команди і пішли на відпочинок. У другому таймі все відбувалося з точністю до навпаки. Тепер забивали на старті другої половини гри. На цей раз першими відзначились стебничани, які на 49-й хвилині реалізували пенальті. Та вже через 6 хвилин паритет знову було відновлено. Олег Савінов, завдяки власній майстерності, пройшов декількох захисників команди суперника і відправив «круглого» у сітку чужих воріт. 2-2. Після цього матч було перервано приблизно на 10 хвилин через зливу з градом, проте після відновлення гри голів більше не було. Отож, 2-2. Закономірна нічия, яка залишає все на своїх місцях.
Окрему подяку хочу висловити людям, без яких футбол не може існувати. Це вболівальники, а точніше ультрас, які заради того, щоб довести цілісність і єдність у нашому суспільстві, об’єдналися і підтримували свої команди разом, пліч-о-пліч. Такий вчинок заслуговує окремої уваги та поваги, адже між ними завжди виникали суперечки спортивного характеру, та й не тільки. Хочу також подякувати їм за те неймовірне фаєр-шоу, яке вони влаштували на матчі. Комусь це може не подобатись, але це є частинкою футбольного свята, яке, сподіваюся, буде тривати ще дуже довго.
Володимир ДИДИК

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

1 коментарів до нотатки “Футбол об’єднує”

  1. олександр коментує:

    Чому не друкуються турнірні таблиці першості???? Без них публікації не варті уваги та ще й з запізненням подані…

    Відповіcти

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.