МАЄМО В МІСТІ НОВУ ВЛАДУ

Минулої середи у сесійній залі міської ради відбулося перше пленарне засідання новообраної міської ради.
Відкрив її голова міської виборчої комісії Олег Тагаєв.
Він повідомив трагічну звістку: у бою на сході України героїчно загинув наш бориславець – Віталій Глюз. Світлу пам’ять про героя, який віддав своє життя за рідну землю, всі присутні вшанували хвилиною мовчання.

Потім зачитав протокол виборів міського голови Борислава. Новообраним головою міської ради став секретар міської ради минулого скликання, в. о. міського голови Ігор Романович Яворський, за якого віддали голоси 3309 виборців міста.Новообраний міський голова Борислава виголосив присягу, зобов’язавшись вірно служити міській громаді та народові України, неухильно дотримуватися Конституції та Законів Держави, сприяти втіленню їх у життя. Охороняти права, свободи і законні інтереси громади, сумлінно виконувати свої посадові обов’язки.


Після цього голова міської виборчої комісії зачитав протокол міської виборчої комісії про результати виборів депутатів міської ради у багатомандатному виборчому окрузі. Всі ці дані ми вже подавали у нашому часописі, тож не будемо повторюватися. Нагадаємо тільки, що цього разу кількість депутатів зменшилася, обрано 34 депутати міської ради.Зачитано заяву від імені Віталія Івановича Плекана, обраного депутатом від міської організації Українського об’єднання патріотів (УКРОП), який відмовився від права зареєструватися в установленому законом порядку, як депутат сьомого демократичного скликання міської ради. Замість нього зареєстровано депутатом міської ради від цієї політичної сили Олега Богдановича Дергуна.
Присягу депутата міської ради доручено зачитати найстаршому депутату міськради Богдану Миколайовичу Городиському. Слова присяги разом з ним виголосили всі новообрані депутати.
Після цього слово надано міському голові Ігорю Яворському:
– Щиро вдячний усім, хто нині прийшов на цю подію, мешканцям міста та селища Східниці. Дякую тим людям, які віддали голоси за мене, обіцяю, що своєю роботою, своїми діями не розчарую їх у такому виборі. А тим, хто голосував за інших кандидатів, хотів би сказати, що з повагою ставлюся до їхнього волевиявлення, і працюватиму так, щоб здобути їхнє прихильне ставлення. Вітаю також усіх новобраних депутатів і запевняю їх, що відкритий до співпраці, адже проблеми міста зможемо вирішити тільки в єдності, спільною і послідовною командною роботою. Бажаю всім нам, щоб ті речі, які ми обіцяли мешканцям міста напередодні виборів, нам вдалося реалізувати…
Звернуся з коротким словом до присутніх декан бориславський настоятель храму Святої Анни (УГКЦ) отець-доктор Роман Василів. Привітавши депутатів, і сказавши про великі проблеми, які їм необхідно вирішувати, отець-доктор висловив зокрема зауваження щодо неприйнятності реалізації ідеї про утворення адміністративно-територіїальної одиниці і від’єднання селища від Борислава.
А потім запросив усіх до спільної молитви, поблагословивши майбутню працю новобраного складу міської ради.
Привітали депутатський корпус й інші священики наших храмів – отець Микола Пишкович та отець Григорій Поворозник (Українська Греко-Католицька Церква), отець Олексій Столяр (Українська Православна Церква Київського Патріархату), отець Юрій Баса (Українська Автокефальна Православна Церква). Всі вони побажали плідної роботи нашій міській раді задля блага Борислава та його мешканців.
Багато хороших побажань висловили новообраному голові міста і депутатському корпусу помічник нашого депутата у Верховній Раді Богдана Матківського – Ольга Головкевич, голова Дрогобицької райдержадміністрації Максим Лісогор, новообраний мер Дрогобича – Тарас Кучма, новообраний міський голова Трускавця – Андрій Кульчицький, запевнивши, що готові до співпраці із новообраною міською владою Борислава. Адже тільки у такій співпраці, спільно можна досягти реальних позитивних змін у нашому регіоні.
«Вічную пам’ять» відспівала вся зала, вклоняючись світлій пам’яті полеглого нашого героя Віталія Глюза.
Далі прозвучала ще одна тривожна інформація, що в боях на сході країни отримав поранення наш бориславець, командир взводу батальйону спецпризначення «Карпатська Січ», дуже світла, чесна і патріотична людина – «свободівець» Юрій Черкашин. Зараз лікарі роблять все можливе, щоб врятувати життя і здоров’я героя.
Після цього міський голова запевнив, що буде зроблено все, щоб допомогти родині полеглого воїна Віталія Глюза, а всі присутні відгукнулися на пропозицію зібрати кошти на те, щоб наші волонтери вирушили на схід і привезли до рідного міста тіло героя, який віддав своє життя за нинішній день і майбутнє України, за кожного з нас. Герої не вмирають! Пам’ять про воїна України завжди житиме в наших серцях.
На цьому перше пленарне засідання сесії міської ради завершило свою роботу.
Ігор ЮРИНЕЦЬ
На знімку: новообрані депутати Бориславської міської ради, новообраний міський голова Ігор Яворський виголошує присягу, зобов’язавшись вірно служити міській громаді та народові України.
Світлина Ігоря Шохи

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.