Орест ЗАЛОКОЦЬКИЙ: «Хочеться щось змінити на краще – візьми і зроби»

Як це не дивно, але політична сила «Самопоміч» зайняла друге місце в Бориславі за результатами виборів до органів місцевої влади. Хоча, чого дивуватися, – живемо в такий час, що неймовірне стає повсякденною реальністю. Колись незначна група підтримки Андрія Садового на посаду мера Львова, через якихось 10 років стала парламентською партією, здобувши всеукраїнське визнання інтелектуальної еліти проєвропейських реформаторів. Молоді та амбітні «самопомочівці» перейняли електоральне поле, щедро засіяне старопатріотичними посівальниками – КУНом, РУХом. «Батьківщиною» і навіть «Свободою». Результат промовляє за себе – третє місце у Верховній Раді України і «золота» акція в міській раді Борислава, – п’ять депутатів із 34-х суттєво впливають на розкладку інтересів політичних угрупувань у нашому місті. Лідер «Самопомочі» у міській раді Орест Залокоцький очолив бюджетну комісію, яка по суті є найважливішим економіко-політичним важелем і регулятором громадського життя. З ним сьогодні наша перша зустріч.

Пане Оресте, Ви людина доволі поважного віку і на громадсько-політичній сцені в Бориславі поки що не світилися. Розкажіть коротко про себе.
– Так, мені вже минуло 56 років і в політиці особливо не світився, якщо не брати до уваги те, що маю майже 40 років трудового стажу, а це також щось таки значить. Я корінний бориславець, у моєму роді переважають нафтовики і вчителі, які чесною працею заробляли свій хліб. Ареал поширення нашого роду охоплює Баню, Мражницю, Губичі та Попелі. Тут наше коріння і крона, і звідси ми нікуди не вступимося.
Починав я свою роботу в НГВУ «Бориславнафтогаз» слюсарем-ремонтником з молотка і лопати, пройшов усі щаблі професійного зростання і тепер з 2010 року займаю посаду начальника відділу геології та буріння. Нафтовики, думаю, розуміють, що це одна з найвідповідальніших посад у нашому управлінні. Одружений, дружина і два сини також нафтовики.
– Займаючи таку відповідальну посаду і маючи, напевно, високий заробіток, для чого Вам здалося депутатство?
– Звичайно, я міг би без зайвих заморочок допрацювати до пенсії, слава Богу, роботи в НГВУ вистачає і робота дуже цікава і відповідальна. Проте, навіть у моєму віці, маючи за плечима Івано-Франківський інститут нафти і газу, хочеться спробувати чогось нового. Мені запропонували місце у списку кандидатів у депутати від «Самопомочі» і я погодився. А тепер, ставши депутатом, думаю лише про одне – як оправдати високе довір’я бориславської громади. Я не є членом партії «Самопоміч», як і не був членом інших партій, але позиція «Самопомочі» і сам Андрій Садовий мені до вподоби.
– Хто ж Вам запропонував, чи не сам А. Садовий?
– Ні, звичайно, з паном А. Садовим я особисто не спілкувався. Але люди з міської партійної організації переконали мене в тому, що я повинен іти в депутати і, зважаючи на мій досвід роботи, послужити громаді. А в мене такий життєвий девіз – хочеш щось змінити на краще, візьми і зроби.
– За фахом Ви технар, а в раді маєте справу з бюджетом, чи не виникає труднощів?
– Які можуть бути труднощі? Вони є в мера і в службах мерії, їм треба думати, як наповнювати бюджет, а вже розподілити його – справа проста. Хоча, насправді, всі ми – від мера до рядового бориславця – повинні дбати про міську казну, берегти кожну копійку і прилаштовувати її так, щоб вона приносила в добутку гривню. Тоді будуть кошти на медицину, освіту, спорт і дозвілля, всім буде приємно і весело жити у нашому місті.
– З якими труднощами стикнулися на перших порах?
– Завершується старий фінансовий рік. доживаємо бюджет, прийнятий попередньою каденцією. Довелося дещо корегувати, але це справи буденні, так завжди буває у тих, хто щось робить. Страшних завалів, тим паче криміналу, в бюджетній сфері не виявлено. При формуванні бюджету на 2016 рік максимально врахуємо все, що потрібно для нормальної, ефективної роботи освіти, медицини та інших життєво необхідних напрямків міської господарки. Крім бюджетної, я ще працюю в комісії з питань охорони здоров’я і соціального захисту населення, а це зобов’язує бути відповідальним і чутливим до суспільних потреб. Користуючись нагодою, хочу привітати бориславців і східничан з наступаючим Новим роком і Різдвом Христовим і побажати всім благополуччя, радості і достатку. Ми зобов’язані жити краще, бо ми того варті.
Богдан БРИТАН

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

1 коментарів до нотатки “Орест ЗАЛОКОЦЬКИЙ: «Хочеться щось змінити на краще – візьми і зроби»”

  1. Тарас коментує:

    Цитата дня: Які можуть бути труднощі? Вони є в мера і в службах мерії, їм треба думати, як наповнювати бюджет, а вже розподілити його – справа проста.

    Відповіcти

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.