Україно, мати моя!

У ці дні, дні Великого посту весь наш український народ переживає дні святого смутку плачу, посту і покути за гріхи свої. У день, коли величаєш і прощаєш своїх дітей, об’єднуючи їх під свій захисток, прийми, Нене, нашу щиру молитву.
Всемогутній Боже і Царю всесвіту, Спасителю наш Ісусе Христе, що всім серцем любиш увесь людський рід і своїм безмежним помислом опікуєшся кожним народом зосібно. Споглянь милосердно і на наш український народ.
Ми, діти цього народу, покірно послушні Твоїй святій волі, любимо всі народи, що їх Ти відкупив своєю святою кров’ю на Хресті, а передовсім, любімо щирою християнською любов’ю наш український народ. Тим то з любові до нього, радше з любові до Тебе, наш Боже, благаєм: прости йому всі провини, поправ всі його злі наміри, а скріпи добрі нахили, змилосердися над ним в усіх його потребах. Борони його перед усякою кривдою і несправедливістю ворогів. Зливай на нього Твоє щедре благословення. Благаємо Тебе наш Боже про особливу опіку і поміч для нашого народу, щоб серед усіх спокус з боку диявола і його слуг він міг зберегти небесне світло віри, надії і любові, перемагати витривалістю в усіх бідах сьогодення.
Дай нам ласку, щоб ми всі до одного злучені єдністю віри і союзом любові під Твоїм проводом і проводом Вселенської церкви ішли завжди дорогами правди і справедливості, любові та спасення. Пошли українському народові святих великих Твоїх слуг, щоб прикладом і словом були його мудрими провідниками в усіх царинах народного суспільства і громадського життя. Провідникам нашого народу дай світло мудрості Твоєї. Заопікуйся нашою молоддю, щоб одержувала в родині і школі добре виховання і виходила на пожиточних синів і дочок свого народу. Благослови, Господи, всі наші українські родини, щоб були ревними християнами і зразковими патріотами свого народу. Просвіти всіх нас, нахили всі серця, щоб усі якнайкраще пізнали свій край і любили його. Благослови також дочасне добро нашого народу, обдаруй його правдивою, незіпсованою просвітою, благослови його працю на всіх ділянках його життя, щоб наш народ, живучи мирно та щасливо, міг добре Тобі служити. А Ти, Пресвята Богородице, Мати і Царице України, опікуйся завжди цим народом, щоб він став народом згуртованим, єдиним, щоб причинився до світлого добра людського роду. Допоможи нам витримати в єдності, терпеливості всі тимчасові негаразди. Просимо Тебе, Небесний царю, показуй нам правильну дорогу у нашій боротьбі сьогодення. Благослови нас і дай нам братню єдність в усіх наших зусиллях для щастя нашої Вітчизни і народу.
Богдана СОЛЕЦЬКА,
союзянка
м. Борислава

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.