Вашингтон відреагував на дані про П.Порошенка у справі “панамських офшорів”

дж ернест

У Білому домі не коментують результати розслідування Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань, або так звані панамські документи, але і не збираються у зв’язку з цими даними міняти ставлення до Президента України Петра Порошенка. Про це заявив офіційний представник Білого дому Джош Ернест під час брифінгу, передає УНН.

На запитання, чи вказане у “панамських документах” вплине не те, що США може переглянути свою підтримку Президента Петра Порошенка або посилити занепокоєння з приводу корупції, Дж.Ернест відповів: “Ні, і з кількох причин”.

“По-перше, знову-таки, я не можу коментувати будь-які з конкретних звинувачень, які виникли на основі цих документів. З огляду на великий обсяг документів, які туди включені, я думаю, що відразу важко перейти до будь-яких висновків”, – зазначив речник Білого дому.

“Вірно і те, що президент Порошенко продемонстрував прихильність, поряд з іншою частиною влади України, щодо реалізації багатьох антикорупційних реформ в Україні. І Сполучені Штати продовжують заохочувати президента Порошенка та інших вищих посадових осіб в українському уряді щодо того, щоб пройти зі здійсненням цих реформ стосовно боротьби з корупцією”, – додав Дж.Ернест.

При цьому офіційний представник Білого дому зауважив, що “є ще багато роботи, що має бути зроблена”.

“Але якщо врахувати відомості про попередника президента Порошенка, стає ясно, що є певний важливий прогрес. І зрозумілим також є те, що успішне здійснення цих реформ щодо боротьби з корупцією матиме вирішальне значення для довгострокового успіху українського народу. І, як Сполучені Штати продовжують підтримувати Україну, пропонуючи певну  допомогу в сфері безпеки, а також здійснюючи заходи щодо забезпечення економічної допомоги, так ми будемо продовжувати заохочувати їх до здійснення цих реформ сумлінно з метою забезпечення довгострокового успіху нашого партнера”, – сказав Дж.Ернест.

 

Джерело: УНН

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.