Спроба перевороту в Туреччині: що це було та як це може вплинути на ситуацію в Україні?

009

15 липня увечері в Туреччині відбулася спроба державного перевороту. Групи військових, які виступають проти режиму Ердогана, захопили військову техніку і вертольоти, перекрили два мости через Босфорську протоку і оголосили, що влада в країні знаходиться в руках військових для того, щоб відновити конституційний порядок і верховенство закону в країні.
Начальник Генштабу турецької армії Уміт Дундар вже після придушення спроби перевороту заявив, що серед заколотників, які вчинили спробу заколоту в країні, були в основному військовослужбовці військово-повітряних сил і військової поліції.
У своєму нічному телезверненні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав своїх прихильників виходити на вулиці. На його заклик відгукнулися багато людей.
До ранку заколотники почали здаватися. За підозрою в причетності до заколоту заарештовано, за останніми даними, понад шість тисяч осіб, вбито близько 200. Ердоган заявив, що влада буде ставитися до них так само, як до терористів.
Серед заарештованих – п’ять генералів і десятки високопоставлених військових в інших званнях, своїх посад позбулися також 29 полковників.

За матеріалами українських та зарубіжних ЗМІ

Більше читайте в нашій газеті “Нафтовик Борислава” № 55 від 20 липня 2016 року.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.