Обмін досвідом для кращого прогресу

У четвер, 11 серпня, відбулася зустріч міського голови міста Борислава Ігоря Яворського та голови міста Долина Володимира Гаразда. Також у цій зустрічі взяли участь заступник міського голови Богдан Монастирський та керівник НГВУ «Бориславнафтогаз» Ігор Михайлишин.

Зустріч була присвячена перейманню досвіду громадських рухів, енергозаощадження та соціально-економічного розвитку. Міський голова Долини радо розповів про велику і доволі змістовну роботу, результати якої вже можна було оцінити. Перш за все вона стосувалась оновлення кадрового складу муніципалітету Долини, створення дієвої команди, започаткування громадських організацій і стимулювання їх у фінансовому плані. Місто Долина також чимало добилося і вже реалізувало в комунальному напрямку, а саме з опаленням.
Головну увагу на цій зустрічі акцентували на благодійних фондах. В Долині вже досить давно працює Фонд розвитку громади міста і там активно залучають дуже багато грантів. Зараз вдало спрацювала волонтерська допомога з-за кордону, завдяки чому вдалося суттєво покращити умови у місцевій лікарні. Також зараз практикують з отриманням медикаментів через фонди. У Фонду є домовленості із фармацевтичними компаніями. Зняті з прилавків ліки, термін придатності яких виходить до пів року, компанії передають Фонду для подальшої реалізації. Завдяки цьому в місяць фонд має можливість забезпечувати міську лікарню Долини ліками на суму близько 400 – 600 тисяч гривень. Основна мета – роздати ці ліки безкоштовно і щоб вони обов’язково потрапили у руки малозабезпечених пацієнтів і дійсно тим хворим, кому вони потрібні. Досить хороша і прогресивна система звітності Фонду – кожного, кому видаються ліки, фотографують разом з отриманими медикаментами і викладають на свій сайт. Міський голова Борислава і його команда мають надію і велике бажання організувати подібний Фонд розвитку і в Бориславі, заручившись підтримкою та допомогою Фонду Долини.
В той же день Фонд з власної ініціативи пожертвував Бориславській міській центральній лікарні препаратів на суму близько 34 тисячі гривень. Їх роздадуть безкоштовно пацієнтам лікарні у найближчі терміни. Звісно, з обов’язковою фотофіксацією для звітності.
Як розповів заступник міського голови Богдан Монастирський, між містами однозначно буде подальша співпраця з обміну досвідом. «Нам однозначно готові допомагати як в документальному оформленні, так і в інших напрямках. Долина має багаторічний успішний досвід у багатьох сферах, де ми тільки починаємо щось робити. І нам цей досвід дуже потрібен».
На зустрічі було обговорено також і питання обміну досвідом при створенні індустріального парку, створення спільних проектів відносно геотермальних джерел. Уже є домовленість про обмін досвідом у роботі цілими відділами – обмін працівниками міської ради між Бориславом і Долиною. Це допоможе познайомитися з методами роботи і краще перейняти досвід у тих сферах, де вже є певні результати.

Анна САГАН

Богдан Монастирський, Ігор Яворський, Ігор Михайлишин, Надія Гук, Віталій Головчак

Богдан Монастирський, Ігор Яворський, Володимир Гаразд, Ігор Михайлишин

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.