Тут працюють справжні професіонали

Наш край прославився завдяки щедрим покладам «чорного золота». Відтоді Борислав став швидко розвиватися і перетворюватись у потужне промислове місто. Нафтовидобуток зростав, технології йшли вперед. Але потрібні були і ті, хто би зміг підтримувати працездатність виробничого обладнання нафтовидобувних підприємств.
Уже в 1876 році у Бориславі розпочали створювати майстерні з ремонту нафтопромислового обладнання, яке застосовувалось при бурінні свердловин. Відповідно до росту нафтовидобутку збільшувалась й потреба в робітниках-ремонтниках. У 1916 році кількість працівників у таких майстернях перевищила 120 осіб. Їхня кількість постійно збільшувалась і вже через 25 років на базі двох майстерень («Фанто» і «Карпати») утворилась єдина ремонтно-механічна контора (РМК), яка в 1955 році реорганізувалася в ремонтно-механічний цех (РМЦ) у складі нафтопромислового управління «Бориславнафтогаз». Через 11 років на базі цього ж РМЦ створюється Бориславський ремонтно-механічний завод, який в 1976 році стає вже відомою нам сьогодні Бориславською центральною базою виробничого обслуговування (ЦБВО). Сьогодні Бориславська ЦБВО залишається окремим структурним підрозділом ПАТ “Укрнафта”.
Ось уже 22 роки Центральну базу очолює Олександр Шмідт, який до посади начальника пройшов довгий і нелегкий шлях починаючи звичайним працівником цеху. Пан Олександр розповів, що ЦБВО є підприємством, головним завданням якого є здійснення якісного і своєчасного ремонту бурового і нафтопромислового обладнання, спеціальної техніки, тракторів і двигунів до них, а також виготовлення нестандартного обладнання, запасних частин і інструменту для структурних одиниць ПАТ «Укрнафта». І пан Шмідт переконаний, що для цього на базі є відповідні умови – профільні цехи, служби і кваліфіковані працівники. Також начальник ЦБВО розповів, що підприємству завжди було нелегко працювати, але попри труднощі тут стараються виконувати свою роботу якнайкраще. Тішить, що не зважаючи на власні проблеми, «Укрнафта» таки підтримує базу і це дуже допомагає у роботі.
Пан Олександр гордиться своїм колективом, адже всі тут працюють люди дружні та згуртовані. Наприклад, з початком військових дій в зоні АТО семеро працівників бази поїхали захищати східні кордони нашої держави. Спільними зусиллями робітники збирали гроші і допомагали своїм колегам купляючи для них амуніцію, продукти харчування, засоби особистої гігієни та інші необхідні речі і досі не припиняють це робити.
У двох цехах Бориславської центральної бази виробничого обслуговування розробляють, виготовляють, займаються продажем, обслуговуванням і ремонтом бурового, нафтопромислового та геологорозвідувального обладнання. Тут виконують ремонт тракторів і двигунів до них, ремонт компресорів і насосів, електродвигунів великої потужності. У ливарному цеху за спеціальними замовленнями виготовляють литво з чорних і кольорових металів.
За роботою в цехах дуже пильно слідкують і тому робота там іде злагоджено, як годинник. Першим цехом опікується начальник Анатолій Кріль, а другим – Василь Мельникович. Вони добре знають свою роботу і вміють правильно організувати робочий процес. Працівники обох цехів професіонали своєї справи, які відповідально виконують свої обов’язки.
Пощастило і в тому, що Бориславська центральна база виробничого обслуговування має чималий список того, що вони можуть виготовляти. Така багатопрофільність і постійні пошуки нового забезпечують безперервну роботу бази та її перспективність. На сьогодні в ЦБВО освоєно випуск понад 600 найменувань продукції для підприємств ПАТ «Укрнафта» і нафтогазового комплексу України.
З часу заснування значні кошти ЦБВО вкладає в інженерні розробки. Команда спеціалістів займається вивченням технологічних новинок і визначає можливість їх застосування в нафтопромисловій галузі і виробництві. Виготовлення і збут обмеженої за номенклатурою продукції ніколи не були єдиною метою підприємства, тому тут завжди шукають нові рішення та постійно оновлюють промислове обладнання. Працівники Центральної бази роблять це активно, бо знають, що чекає у майбутньому, яке вони допомагають будувати своїм замовникам вже сьогодні.
Напередодні Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України хочеться побажати колективу Бориславської центральної бази виробничого обслуговування міцного здоров’я, впевнених успіхів і досягнень на професійній ниві, великого щастя та невгамовної енергії.

Анна САГАН

П.С. Дуже дякую начальникові цеху №1 Анатолію Крілю та майстрові цеху №2 Іванові Волянському за чудові екскурсії по цехах ЦБВО.

газозварювальник металу цеху №1 Роман Бурий

фрезерувальник цеху №1 Олег Конопельський

майстер дільниці верстатників цеху №1 Олег Климаш та Олег Конопельський

токар цеху №1 Михайло Гнатів

майстер Олег Климаш та токар Ігор Халавка (цех №1)

токар цеху №1 Степан Іванович та майстер Олег Климаш

прес для виготовлення деталей штампами

штампи для виготовлення деталей

стержні для нафтових качалок

водій транспортної дільниці цеху №1 Михайло Гвоздецький

шліфування тихохідного колеса редуктора Р-55 для нафтової качалки

оновлене тихохідне колесо редуктора Р-55

фрезерувальник цеху №2 Віктор Головецький

зварювальник цеху №2 Сергій Кирпичонок

зварювальник цеху №2 Олег Ситник

слюсар із збирання металоконструкцій цеху №2 Іван Багрій

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

2 коментарів до нотатки “Тут працюють справжні професіонали”

  1. Михайло коментує:

    Дуже змістовний репортаж. Цікаві світлини,наснаги у Вашій роботі!

    Відповіcти
  2. Зенон Яремко коментує:

    У 1967 році я розпочинав свою трудову діяльність на БРМЗ. Відтоді пишаюся тим, радію за колектив, грамотний,стабільний, дружній.Успіхів вам завжди і у всьому.

    Відповіcти

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.