Міський Палац культури – з теплом!

Оце подарунок! Його отримав колектив міського Палацу культури та й, зрештою, усі бориславці, незадовго до Дня Святого угодника Миколая. Здійснилася мрія, яка ще недавно була недосяжною: запрацювала котельня. Тепер у великому приміщенні Палацу – тепло і затишно. Три роки некомфортно почувалися і працівники найбільшого закладу культури у місті, і учасники художньої самодіяльності, і відвідувачі. Частенько під час концертів, міських свят зала була напівпорожньою лише тому, що Палац культури не обігрівався. Тепер холодні незручності – в минулому.
Обряд освячення котельні минулого вівторка здійснили греко-католицькі священики о. Петро Підлубний та о. Олег Смерека. Зокрема, о. Петро наголосив, що приємно звершувати цю молитву благословення та освячення, аби ця паливна працювала безвідмовно, щоб тепло від неї було у кожному кутку Палацу культури. Ця споруда є важливою для міста, адже заходи, які тут проводяться, не лише згуртовують людей, дають можливість відпочити, але й виховують. Це справді важлива подія, яка є виявом уваги до людей з боку міської влади. Дай, Боже, аби працювала паливна на радість тим, хто тут працює і хто відвідує цей заклад культури. Благословення Господнє на всіх, хто спричинився до цієї події. Усі разом співали «Многая літа». Міський голова Борислава Ігор Яворський та заступник голови з гуманітарних питань Роксоляна Гарасимів перерізали стрічку.
Очільник міста не без позитивних емоцій, зазначив, що цієї події чекали з нетерпінням. Богу дякувати, цей день настав. Неприємно згадувати, як на міські заходи приходили люди, а в Палаці було так холодно!.. Котельню довго не могли запустити. «Якби свідомо хотів би придумати стільки проблематики на одному об’єкті, то не придумав би. Було дуже багато різних причин. Але всі працювали на позитивний результат. І ось він! Тому я щиро дякую усім, хто причетний до відкриття котельні, хто трудився над цим проектом. Відтепер Палац культури може приймати гостей і в зимовий час…».
Ігор Яворський з прикрістю згадав, коли в Палаці вперше відбувся Всеукраїнський фестиваль театральних колективів. Як тут було некомфортно! Хтось з учасників фестивалю навіть висловив пропозицію перенести його в інше місце. І тоді він запевнив, що другий фестиваль буде уже з теплом, він має відбутися саме тут, у місті нафтовиків. Так і сталося. У скорому часі театрали України демонструватимуть своє вміння на сцені теплого і затишного, древнього і молодого міського Палацу культури, який зводили своїми руками діди і прадіди тих, хто відвідує сьогодні гуртки і студії, має талант і розвиває його.
Директор міського Палацу культури Ігор Мельник, для якого цей день є особливо втішним, подякував міській владі, своєму колективові, усім, хто долучився до відкриття котельні і провів невеликий екскурс.
У котельні – 4 новітні економні газові котли. Працюють автоматично, без працівників. Уже тиждень котельня працює в тестовому режимі. За цей час ми використали майже 700 метрів кубічних газу.
У 2013-у році, коли долар коштував 8 грн., ми платили від 40 до 50-и тисяч грн. За нашими підрахунками, зараз будемо платити в середньому 27 – 30 тисяч грн. Якщо є витік газу або якась несправність, котли самі вимикаються. Завтра-післязавтра буде встановлено генератор, який працюватиме при відсутності світла..
Ще одну добру справу подарувало містові перед новоріччя. Віриться, що відтепер у Палаці культури не буде порожніх місць під час проведення міських свят. холод, який дошкуляв глядачам, уже в минулому. Добре було б, якби він прихопив з собою найбільшого нашого ворога – байдужість…

Тетяна ШЕРЕМЕТА

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.