ЗВІТ ПРО РОБОТУ ЗА МИНУЛИЙ РІК ГОЛОВИ ДЕПУТАТСЬКОЇ ФРАКЦІЇ ГО «НАРОДНИЙ КОНТРОЛЬ» У МІСЬКІЙ РАДІ ЯРОСЛАВА СТРУСА

Громадський рух «Народний контроль» – нова політична сила, що сповідує демократичні цінності. Завдяки підтримці значної кількості бориславців на минулих виборах до міської ради обрано троє депутатів, що об’єдналися у депутатську фракцію: Ярослав Струс, Іван Сорока та Дмитро Герман. Як на мене, працюємо ми плідно, брали активну участь в роботі кожного сесійного засідання. Особисто я був відсутній раз чи двічі і то з дуже поважних причин.
Що стосується діяльності депутатських комісій, то також беремо безпосередню участь у їхній роботі. Дмитро Герман входить в депутатську комісію із земельних питань, Іван Сорока – член депутатських комісій із житлово-комунальних питань. Як голова фракції «НК» часто буваю на засіданнях цих та й інших комісії, обраний секретарем профільної бюджетної комісії. Тому добре знаю проблематику, так би мовити, з глибини. Є важливі моменти, над якими потрібно ще дуже багато працювати, що ми й стараємося робити, адже відчуваємо відповідальність перед громадою, перед мешканцями Борислава. Серед найважливіших питань життя міста, які вдалося зрушити з місця і багато чого зробити міській владі, а міська влада це і депутатський корпус, – водопостачання міста. Основне навантаження у цій справі взяли на себе депутати Ігор Тарновецький та Руслан Зелінський, наша ж фракція активно долучилася до цієї роботи. Всі ініціативи, які виходять із депутатського середовища щодо поліпшення водопостачання, ми підтримуємо, аналізуємо, вносимо свою думку, своє бачення в розвиток цієї проблематики. На сьогодні позитивні зміни є, вони очевидні кожному. Шлях, яким рухаємося, був сформований в процесі дуже емоційних баталій, дискусій на багатьох сесійних засіданнях. Але шлях цей правильний. Бо є результат – прокладено вісім кілометрів нового водоводу замість старої наскрізь проіржавілої мережі, втрати води через яку важко було й підрахувати. Вже зараз водопостачання стало набагато кращим і мешканці це відчувають. Думаємо, наступного року вдасться зробити ще більше. Хочу підкреслити, що депутати від «Народного контролю» завжди займають конструктивну позицію: ми підтримуємо всі ідеї, що спрямовані на розвиток міста. Водночас, все, що йде всупереч цьому, де проступають підводні камені якихось незрозумілих речей, спрямованих не на користь громади, нашої підтримки не отримувало і не отримує. Це наша принципова консолідована позиція. У фракції в нас у цьому питанні є взаєморозуміння і єдність.
Ще одним дуже важливим і водночас дуже гострим питанням для подальшого розвитку міста є об’єднання територіальних громад. Я входжу в робочу групу для проведення перемовин з територіальними громадами щодо добровільного об’єднання в єдину територіальну громаду з центром в Бориславі. Ми неодноразово їздили на засідання профільних комісій у Львівську облдержадміністрацію спільно з нашим міським головою і відстоювали саме перспективний план розвитку територіальних громад, що був запропонований експертним середовищем. Ми підтримуємо позицію міського голови, який і на засіданнях профільних комісій, і на сесіях міськради чітко заявляє, що єдино вірне рішення – створення великої об’єднаної територіальної громади, яка була запропонована експертним середовищем у форматі четвірки. Цю позицію будемо відстоювати і далі, як і весь депутатський корпус. Переконаний, що таке об’єднання дасть додатковий поштовх не тільки для розвитку міста, але й для всіх населених пунктів, що об’єднаються у Бориславську територіальну громаду. Адже всю інфраструктуру Борислава колись створювали з орієнтацією не тільки на розвиток нашого міста, але й усіх довколишніх населених пунктів, нашого регіону. Взяти хоча б професійно-технічний ліцей, де навчається приблизно 25 відсотків мешканців довколишніх сіл, чи той же медичний коледж, чи медичну мережу, куди за допомогою звертаються мешканці всього регіону. Тому об’єднана територіальна громада з центром у Бориславі якраз відображає реальний стан речей, об’єднання всіх населених пунктів, що історично, культурно, соціально завжди тяжіли до Борислава. Сам принцип цього об’єднання має в основі саме, підкреслю, – об’єднання, а не роздрібнення і роз’єднання. Це єдиний шлях створення потужної самодостатньої територіальної громади, в основі якої буде і економіка, і культурна спадщина, і можливість перспективного розвитку.
Це щодо роботи нашої депутатської фракції громадського руху «Народний контроль».
А тепер вже про конкретні речі, що їх здійснив для виборців свого виборчого округу. Хоча вважаю, що мій виборчий округ весь Борислав, але виріс я на Тустановичах. Тож проблеми цього мікрорайону для мене дуже близькі і, вважаю, вдалося дещо зробити для їх вирішення. Пишаюся тим, що депутати, мої колеги, підтримали нашу ініціативу, і ми все ж таки змогли виділили кошти на проект каналізування цього дачного мікрорайону, щоби та рекреаційна зона, де є Тустановецьке озеро, в подальшому могла розвиватися. Ця проблема не вирішувалася десятиліттями. І до сих пір всі ті каналізаційні стоки від житлових будинків стікають прямо в озеро, що мало би стати центром літнього відпочинку для мешканців міста. На сьогодні вже виготовлено проект, є кошторис до цього проекту, все це зареєстровано в екологічному департаменті облдержадміністрації. Сподіваюся, що буде співфінансування з обласного бюджету для його реалізації. І хоча не люблю обіцяти наперед, але вірю, що ми задали хороший імпульс і в наступному році вдасться, нарешті, ці плани реалізувати. Звичайно, потрібні немалі кошти, десь приблизно 1,7 мільйона гривень, які мусимо віднайти.
Ще одне, нарешті, належно облаштували і в’їзд до нашого міста з боку Трускавця. Там встановлена дуже красива стела, її відремонтували, і ми встановили прожектор, щоб освітлювати її в нічну пору. Все це за власні кошти.
Наступне – джерело на Тустановичах, де все місто набирає воду. Знайшли можливість встановити там дві електроопори; вже за свої кошти я придбав все необхідне електрообладнання, плафони. Зараз все це освітлено, зроблено, як має бути. А за допомогу і підтримку хочу подякувати нашим депутатам, першому заступнику міського голови Едуарду Бриню.
Окрім того, багато поточної депутатської роботи. Буквально на минулу сесію підготував спільно з іншими депутатами звернення щодо ситуації, яка склалася із забезпеченням електроенергією юридичних та фізичних осіб, підприємців, побутових споживачів на території Борислава та Східниці. Спільно з іншими депутатами та колегами багато робимо для втілення ідеї створення в місті індустріального парку, суть якого полягає в тому, щоб все промислове виробництво сконденсувати на єдиній території, де створена для цього вся необхідна інфраструктура. А взагалі депутатська робота – це постійний пошук і реалізація планів та ідей, що йдуть на користь нашому місту, нашій громаді. Стараюся працювати так, щоб мешканці міста, які підтримали «Громадський контроль», не були розчаровані у своєму виборі.
Так, не все, що робимо, відразу ж дає реальний результат. Але люди розуміють, що не все можна реалізувати відразу. І хочу подякувати за це розуміння всім нашим виборцям. А ще привітати із великими нашими святами, що наближаються, та побажати миру, добра, злагоди і Господнього благословення для всієї бориславської громади.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.