У Східниці пройшов другий фестиваль вертепів

Різдвяні святкування у Східниці пройшли у традиційному для України стилі – із дзвінкою колядою, віншуваннями та Парадом різдвяних вертепів, який для курортного селища набув статусу традиційного різдвяно-новорічного заходу.
Організатором «Східницького фестивалю вертепів» стала Східницька селищна рада. Участь у святковому дійстві взяли дитячі, молодіжні та дорослі колективи з найближчих сіл та міст.
14 січня 2016 року вертепи, що зібралися у Східниці із всього регіону, відтворювали сцени народження нашого Спасителя Ісуса Христа. Фестиваль вертепів розпочався біля головної ялинки селища, звідкіль учасники святкувань урочистою ходою з різдвяною колядою пішли до головної сцени курорту – амфітеатру.
Розпочався святковий фестиваль привітанням селищного голови Піляка І.Є. Дух свята був сповнений колядками, щедрівками та віншуваннями, які продемонстрували одинадцять обдарованих колективів:
– вертеп Сколівського районного народного дому «Бескид»;
– дитячий вертеп, с. Новий Кропивник;
– дитячий вертеп Східницького народного дому «Просвіта»;
– дитячий вертеп ЗОШ № 4 під керівництвом вчительки Томин Роксолани;
– вертеп з с. Опака;
– дитячий вертеп смт. Східниці;
– вертеп від Львівської дитячої залізниці (м. Львів);
– вертеп із с. Довге від храму Господнього Преображення (УГКЦ);
– вертеп від Львівського театру «Мета» (режиссер-постановник Зоряна Григорійчук);
– вертеп від культурно-мистецького центру «Острів дитинства» (м. Львів);
– вертеп від НД «Просвіта» (смт. Східниця).
Кожен творчий коллектив, що приймав участь у Другому Східницькому параді вертепів, отримав диплом «Учасника Східницького фестивалю вертепів».
В рамках заходу також відбулася благодійна ярмарка, організована бориславськими волонтерами «Борімося – поборемо!» братів Олега та Миколи Когут, східницькими волонтерами, волонтерською групою «Совість», громадською організацією «Патріоти ОСА», капеланами Церкви християн віри євангельської. Завдяки спільним зусиллям та небайдужості до героїв, виручені кошти від продажу різдвяних смаколиків, домашньої випічки, тістечок, пампушків, будуть використані на потреби бійців АТО.
Східницька селищна рада висловлює подяку всім учасникам фестивалю за створення справжнього різдвяного настрою. «Східницький фестиваль вертепів» і надалі буде ключовим зимовим святом, яке традиційно прославлятиме народження Ісуса Христа в наших серцях.

За повідомленням офіційного сайту Східницької селищної ради

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.