Бориславські «Гладіатори» найкращі

Минулої суботи Бориславська Дитячо-юнацька спортивна школа приймала у себе спортсменів із шести міст України, адже саме 18 лютого відбулися відкриті Всеукраїнські змагання з кікбоксингу «Кубок «Gladiatora».
Кікбоксинг – це вид спорту, в якому сполучаються техніка і правила боксу з прийомами східних єдиноборств (удари ногами, підсічки, кидки тощо). Народився у США, оскільки безконтактні поєдинки не влаштовували глядачів, що прагли сильніших вражень, а також самих спортсменів, що бажали випробувати свої сили у реальнішому бою.
До того ж правила кікбоксингу дали змогу брати участь у двобоях спортсменам різних напрямів – каратистам, тайським боксерам тощо. Спортсмени змагаються між собою в кількох видах: фул-контакт з лоу-кіком (К-1) – тобто «повний» контакт, дозволяються удари ногами по колінних суглобах, фул-контакт – «повний» контакт, але удари по колінних суглобах заборонені, лайт-контакт – існують істотні обмеження щодо завдавання ударів, семі-контакт – удари в повну силу не завдаються, демонстрація техніки без партнера. На суботніх змаганнях були представлені усі види бою, крім останнього.
До Борислава з самого ранку прибували автобуси та автомобілі, які привезли на змагання близько 100 учасників. Серед них були бійці зі спортивних клубів «Олімп», «Тріумф», «Берсерк», «Юніон» (Львів), «Золотий Скорпіон» (Ужгород), «Хануман» (Стрий), «Панчер» (Чернівці), ДЮСШ (Мостиська) та звісно зі СОТ нашої Бориславської ДЮСШ «Гладіатор».
З вітальним словом на відкритті змагань виступила заступник міського голови Роксоляна Гарасимів, яка побажала усім учасникам проявити себе у повній мірі, бадьорості духу, успіхів і впевненості у своїх силах, удачі та заслуженої перемоги.
Далі були представлені судді змагань: головний суддя – Ігор Нинич, секретар – Олег Войтович, судді на рингу – Анатолій Лабатюк, Сергій Хребтун, Віктор Лазурко, судді на татамі – Войтович Олег, Василь Гук, Віталій Шкраба.
Вікова категорія учасників була доволі обширною – від 6 до 20 років. Але також у змаганнях прийняли участь спортсмени старшої вікової категорії у суперважкій вазі. Усі три раунди бійці тримали весь зал у напрузі, але поєдинок завершився дружньою нічиєю. За це варто подякувати спортсменам – вони показали хороший приклад тактики, стратегії та техніки ведення бою підростаючому поколінню спортсменів. Також похвально і те, що вони не стали застосовувати всю свою силу, адже це таки був дитячий турнір, який не потребував жорстоких «хліба й видовищ».
Варто відзначити і високий рівень змагань, адже у них приїхали взяти участь відомі чемпіони – Роман Головатюк (чемпіон Європи у ваговій категорії +91 кг, К-1) та Павло Кондратов (призер Європи, вагова категорія 71 кг, фул-контакт). З Павлом на рингу зустрівся боєць бориславського «Гладіатора» Олег Павляк, який дуже достойно провів бій і, навіть, програвши супротивнику залишився задоволеним, адже досвід поєдинку з бійцем Європейської величини завжди безцінний.
Визнала вартим уваги турнір і дванадцятикратна чемпіонка світу по боях без правил Олена Овчиннікова, котра привезла сюди своїх вихованців.
Усі учасники показали свої вміння та безперечно набралися чималого досвіду, адже навчальна боротьба з друзями в одній секції це одне, зовсім інше – атмосфера змагань, непередбачуваний противник та бойовий настрій до перемоги.
Варто окремо відзначити учасників, які гідно представляли наш Борислав. Наймолодшим у бориславські команді був Сергій Бік (7 років), який не зважаючи на свій юний вік здобув перемогу у поєдинку зі своїм суперником. Шістнадцятирічна Діана Маричак у день змагань виступила на своїх перших офіційних боях, в одному з яких боролася з вихованкою Олени Овчиннікової. Хоч вона і не здобула перемоги, але зарекомендувала себе як перспективний та наполегливий боєць і за словами тренера Ігоря Нинича при подальшому наполегливому тренуванні та бажанні до перемоги здатна досягнути висот Овчиннікової. Захищали честь нашого міста і вже більше професійні бійці клубу «Гладіатор» – Олег Гічва (11-річний гімназист, триразовий чемпіон України в розділі фул-контакт), Олег Павляк (20-річний чемпіон України, фул-контакт), Ірина Блюм (14-річна триразова чемпіонка України, лайт-контакт), Вероніка Буківська (13-річна триразова чемпіонка України), Ростислав П’ястка (14-річний чемпіон України, фул-контакт). Зараз Ростислав разом із Іваном Хорольським (14 років) та Максимом Шепітчаком (13 років) готуються до відбіркових змагань на цьогорічний чемпіонат України з кікбоксингу.
Сила, спритність та витримка бійців команди «Гладіатора» допомогла здобути її учасникам перше командне місце. Друге місце виборола команда з міста Чернівці, а третє дісталось Ужгороду. Окремими кубками були відзначені Павло Кондратов (за кращий бій), Олексій Войтович (за кращі техніку та тактику ведення бою) та Олександр Копач (за волю до перемоги).
Організатори змагань також дуже вдячні і тим, без кого турнір би не відбувся на такому високому рівні. Особливу подяку висловлюють в першу чергу дирекції та колективу Бориславської ДЮСШ, які за короткий термін зуміли дещо оновити і обладнати зал, у якому проводились змагання, а також фінансово підтримали деякі організаційні процеси. Слів вдячності заслуговують і Східницьке джерело №118, директор відпочинкового комплексу «Санта Марія» Шепітчак Микола, голова батьківського комітету секції кікбоксингу та боксу Руслан Гічва, приватний підприємець Зеновій Гічва.
Втомлені, проте задоволені учасники і тренери поверталися додому з позитивними враженнями та нагородами, а також з бажанням обов’язково приїхати і взяти участь у наступних змаганнях.
Тішить, що у нашому місті активно почав відроджуватись різноманітний спорт, адже це дає все більше і більше можливостей для молоді реалізувати свої мрії та бажання. Спортивний дух виховує у підростаючого покоління дисциплінованість, справедливість, працелюбність, наполегливість та волю до перемоги, що неабияк сприятиме їм у майбутньому дорослому житті.
Для бажаючих долучитися до спортивної спільноти «Гладіатора» – набір проводиться постійно. Якщо Вам або Вашій дитині від 6 до 18 років і є бажання оволодіти мистецтвом розумного бою, то у секції кікбоксингу та боксу будуть щиро раді новим майбутнім чемпіонам.

Анна САГАН

001 002

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.