РІШЕННЯ БОРИСЛАВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

від 31 січня 2017 року № 544
Про внесення змін до рішення міської ради від 29. 12. 2011 року № 471 «Про встановлення ставок єдиного податку для фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють її, залежно від виду господарської діяльності за календарний місяць (із змінами)»
Відповідно до п. 24 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», підпунктів 1 та 2 пункту 293.2 статті 293 Податкового Кодексу України, беручи до уваги рішення постійної депутатської комісії з питань планування бюджету і фінансів, економіки, здійснення державної регуляторної політики від 24. 01. 2017 року № 308, доповідну записку начальника відділу економіки та торгівлі міської ради від 23. 01. 2017 року, міська рада
В И Р І Ш И Л А:
1. Внести зміни до рішення міської ради від 29. 12. 2011року № 471 «Про встановлення ставок єдиного податку для фізичних осіб-суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють її, залежно від виду господарської діяльності за календарний місяць (із змінами)» та викласти в такій редакції:
«1. Встановити з 1 січня 2017 року до 31. 12. 2017 року ставки єдиного податку для фізичних осіб-суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють її, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць:
1.1. Для фізичних осіб-підприємців 1 групи, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 300000 гривень – 10 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (на 1 січня податкового (звітного) року);
1.2. Для фізичних осіб-підприємців 2 групи, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:
– не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;
– обсяг доходу не перевищує 1500000 гривень – 10 відсотків розміру мінімальної заробітної плати (на 1 січня податкового (звітного) року).
Дія цього підпункту не поширюється на фізичних осіб-підприємців, які надають посередницькі послуги з купівлі, продажу, оренди та оцінювання нерухомого майна (група 70.31 КВЕД ДК 009:2005), а також здійснюють діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння. Такі фізичні особи-підприємці належать виключно до третьої групи платників єдиного податку, якщо відповідають вимогам, встановленим для такої групи».
2. Відділу економіки та торгівлі міської ради (Лев Попель) оприлюднити це рішення в народному часописі «Нафтовик Борислава».
3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Богдана Монастирського, постійну депутатську комісію з питань планування бюджету і фінансів, економіки, здійснення державної регуляторної політики (Орест Залокоцький).

Ігор ЯВОРСЬКИЙ,
міський голова

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.