У місті планують побудувати завод із виробництва йоду та брому та відновити роботу озокеритової шахти

Бориславська міська рада продовжує робити кроки щодо відновлення роботи озокеритної шахти. 1 лютого з цього приводу відбулася нарада, на якій обговорили питання відновлення експлуатації Бориславського озокеритового родовища та будівництва в Бориславі заводу з виробництва йоду і брому. На нараді були присутні міський голова Ігор Яворський, заступник міського голови Богдан Монастирський, начальник відділу геології Бориславського НГВУ Орест Залокоцький, головний інженер проекту ДП «Львівдіпронафтохім» Богдан Максимович. Метою зустрічі був розгляд та обговорення Дорожньої карти будівництва в Бориславі заводу з виробництва йоду і брому та відновлення озокеритового родовища, підготовлених Богданом Максимовичем.
Головний інженер проекту ДП «Львівдіпронафтохім»Богдан Максимович під час презентації поетапних кроків із будівництва у Бориславі заводу із виготовлення йоду та брому, відновлення Бориславського озокеритового родовища запропонував більш інтенсивно проводити підготовчі роботи. На його думку, при ліквідації існуючої затопленої шахти необхідно вирішити питання використання води, якою затоплена шахта, а також використати частину виробітку шахти для лікування респіраторних захворювань, визначити місце будівництва нової шахти та заводу озокеритової продукції. Також знайти інвесторів для фінансування розроблення ТЕО відновлення Бориславського озокеритового родовища та залучити медичні наукові організації для дослідження озокериту з визначенням його потенційних можливостей лікування різних захворювань.
Окрім необхідності вирішення зазначених питань, Богдан Максимович запропонував розглянути можливість оптимізації використання усіх видів газу на території Борислава з метою виробництва з нього (крім скрапленого газу) метанолу, як базової сировини для розвитку хімічної промисловості. Для отримання тепла використовувати твердоналивні піролізні котли та сонячну енергію.
Обговорювали ряд інших проблем та проектів. Було досягнуто розуміння подальшого вивчення проблематики із залученням наукового середовища, інженерної думки. Підготовлено звернення у ПАТ «Укрнафта» із листами щодо погодження та сприяння у вивченні можливостей подальшого використання корисних копалин.

За повідомленням відділу внутрішньої політики

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.