Звіт депутата Бориславської міської ради МО ПП «ГР «Народний контроль» Івана Сороки

Уже пройшов 2016 рік і час звітувати перед виборцями. Жодного разу за весь той рік якось не задумувалось зовсім про те, що зроблено, а лише ставились все нові та нові цілі. Я дуже люблю своє місто і хочу, щоб воно мало достойний вигляд, адже у ньому рости нашим дітям. Щоб мати більше можливостей для реалізації своїх ідей, я вирішив стати депутатом міської ради. Звісно, розумів, що це буде зовсім не легко, але залишатись осторонь також не міг.
Громадський рух «Народний контроль» – це нова, ще незіпсована політична сила, яка реально хоче працювати, працює і допомагає людям. Постійні партійні тренінги, наявність самовідданих і готових до дій людей дає сильну мотивацію працювати і не відступати на шляху до цілі. Мені пощастило, адже у Бориславі є хороший осередок руху – Дмитро Герман та Ярослав Струс, з якими завжди є плідна співпраця і відстоювання позицій та думок.
Оскільки сам я, можна сказати, родом з мікрорайону Баня, то я балотувався саме з цього округу і мої виборці мене підтримали, за що я їм дуже вдячний. За мною закріплені вулиці Раточинська, Лемківська, Коцка, Проектована, провулки Карпатський, Гірський, Робітничий та багато інших. Зверненнями мешканців саме цих вулиць я займаюсь особливо ретельно і всіляко стараюсь сприяти вирішенню їхніх проблем.
Першочерговим завданням для мене є тримати дороги у проїзному стані, незважаючи на погодні умови для забезпечення нормального функціонування міського автобусного маршруту №5 та й взагалі можливості пересуватися. Оскільки дороги на мікрорайоні в більшості ґрунтові або щебеневі, то їм потрібен постійний нагляд та підтримка у проїзному стані. Саме тому я стараюсь по можливості слідкувати за цим і організовувати підсипку доріг гравієм, щебенем, зріз асфальту, а у зимовий період розчищання снігу та посипання ожеледиці піско-соляною сумішшю. Під час несподіваного і потужного снігопаду з моєї ініціативи було задіяно снігоочисну техніку приватного підприємця Тарасовича, якому були виділені кошти на пальне. Він дуже допоміг у тій ситуації, адже у інтенсивному режимі всього за три дні було розчищено всю нижню Баню.
Займався впродовж року проблемами і вуличного освітлення, та планів ще чимало. Нерідко в самому центрі міста немає достатньо ліхтарів або лампочок у них. А у своєму районі я стараюсь уважно стежити за тутешніми ліхтарями і при потребі замінювати лампочки, а подекуди і встановлювати нові точки освітлення. Вже більше 20 років на вулицях Раточинській та Коцка майже повністю було відсутнє вуличне освітлення. З моєї ініціативи та спільного фінансування з мешканцями вулиці тут було протягнуто 700 м кабелю, встановлено спеціальні опори та ліхтарі. А вже цього року продовжено на 200 м освітлення по вулиці Раточинській, де з матеріалів, придбаних коштом мешканців вулиці, працівники пана Валерія Настенка з КП «Бориславсвітло» виконали роботи безкоштовно.
В основному всім займаюсь самотужки без зайвого «смикання» комунальних служб, адже у них і так вистачає роботи по цілому місту, але без співпраці все одно не обходиться.
Стосовно коронування та зрізання аварійних дерев є хороша співпраця із керівником КП «Зелений Світ» Любою Голубіцькою, яка зважди відкликається на прохання і вчасно реагує на звернення мешканців району.
Також хочеться бачити місто чистим та охайним. Тому щовесни організовую толоку, на якій мешканці дружньо прибирають головні вулиці мікрорайону. На жаль, бажаючих не надто багато, тому не встигаємо охопити і менші вулиці, але в основному з роботою справляємося дуже оперативно і акуратно.
Разом з Ярославом Струсом та Дмитром Германом ми надали «людського вигляду» стелі на в’їзді у Борислав зі сторони Трускавця – взяли в руки інструменти, розчистили сміття, покосили траву, повісили прапор та герб міста, за власні кошти встановили там гарну підсвітку. Адже візитна картка міста повинна виглядати достойно.
Я дуже люблю займатися підсвіткою архітектурних споруд – будинків, пам’ятників, адже вечірнє місто також заслуговує мати гарний вигляд. Першим моїм таким проектом стала будівля міської ради та паркувальний майданчик позаду неї. Також свою підсвітку отримав й Історичний музей, щоб люди, які їдуть в напрямку Східниці чи з неї могли звернути увагу на нього і, можливо, зацікавляться відвідати виставки музею. В тому ж напрямку Східниці підсвічений для привернення уваги і пам’ятник Степану Бандері. В планах – підсвітка Палацу культури, де буде можливість вибрати навіть колір освітлення для більшої цікавості. Також є наміри відновити підсвітку пам’ятника Святій Варварі. Раніше там вже була ілюмінація, але через те, що кабелі були залиті цементом без належної ізоляції та без можливості доступу до них, вони просто промокли і вийшли з ладу. Зараз зробили окремий вивід комунікацій і на опорі буде встановлено прожектор, який буде підсвічувати пам’ятник.
Оскільки ЗОШ №8 є моєю рідною школою, я завжди стараюся їм допомагати. Для спортивного залу придбав баскетбольні, футбольні та волейбольні м’ячі. Організували разом з дітьми толоку на спортивному майданчику на вулиці – прибрали сміття та помалювали металеві конструкції. Також там відновили баскетбольні щити і кільця. За зверненням батьків та колективу ЗОШ №8 на їхньому новому спортивному майданчику встановили освітлення також у співпраці з Валерієм Настенком, адже у темну пору доби там полюбили збиратися особи у стані алкогольного сп’яніння, які там же ж проводили своє «етилове» дозвілля і залишати за собою безлад.
Але загалом стараюсь допомагати й іншим навчальним закладам міста. Наприклад, біля Бориславської державної гімназії встановили невеличку велопарковку, де тепер діти можуть спокійно залишити свого двоколісного друга.
До спорту також не залишився байдужим і тому приймав активну участь в організації товариських футбольних матчів на відкритті майданчика зі штучним покриттям.
Разом з одним громадським активістом було організовано доставку спеціальних блоків для укріплення берегів річки від небезпечних зсувів. Також вирішили і проблему із забрудненням ТПВ русла річки. Оскільки у мікрорайоні приватний сектор, то для зручності мешканців раз в тиждень спецтранспорт КП «КОМ-ЕКО» їздить вулицями у відведений час і забирає пакети сміття майже що з-під кожної брами.
На вулиці Івана Франка з моєї ініціативи були замінені і встановлені решітки ливневої каналізації.
На районі було встановлено чимало лавочок, які, на превеликий жаль, недобросовісні громадяни вкрали одразу ж ще із сирого бетону. Вперше певне теж за 20 років було помальовано перила пішохідних мостів через річку та в нижній Бані намальовані «зебри» на дорогах. Також за мій кошт були встановлені вказівники з назвами вулиць, але й вони не довго протримались на місці і «дістали ноги». Та їх вже замовлено повторно, тому орієнтація на місцевості буде знову ж спрощена.
Ми з однопартійцями завжди стараємось відстоювати до останнього інтереси мешканців міста. Я особисто є в житлово-комунальній комісії, де усі учасники працюють злагоджено і оперативно для вирішення різноманітних проблем міста. Загалом, планів ще дуже багато і всі вони реальні для втілення у життя. Потрібні лише час, бажання та підтримка від громадян, адже коли ти відчуваєш її, то добро творити хочеться все більше і частіше, бо є для кого.
На жаль, не всі сприймають зміни позитивно, а дехто навіть висловлює незадоволення. Але для того, щоб довкола було гарно, чисто, акуратно треба самому старатися. Не чекати допомоги від комунальників чи від «того вуйка», а братися до роботи самому. Через зайнятість та деяку неспроможність влади, комунальних підприємств та інших організацій міста зреагувати на всі заяви громадян не потрібно злитися чи нарікати, а поставитися до цього з розумінням і також самим хоч іноді постаратися щось зробити для власного благополуччя.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

2 коментарів до нотатки “Звіт депутата Бориславської міської ради МО ПП «ГР «Народний контроль» Івана Сороки”

  1. Віталій коментує:

    То, може поможете з підсвіткою, однією лампочкою перехід від автозупинки “Барвінок” вниз, на Коваліва.Там багато ям, і темно , люди падають . Якийсь депутат є, але певно його необхідно”підсвітити”, бо не бачить не чує людського плачу …

    Відповіcти
  2. Богдан коментує:

    Пару раз мені доводилось в вечірній час в’іжджати в Борислав зі сторони Трускавця.Жодного разу я не бачив освітленоі стелли в Бориславі.Сумно…..

    Відповіcти

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.