Нові турботи

MiskRada2-300x300

Як зазвичай, у понеділок у Бориславській міській раді відбулася нарада комунальників, на якій в порядку денному завжди два основних питання – що зроблено за минулий тиждень і що планується на наступний. Усі представники комунальних служб міста чітко прозвітували про виконану роботу, розповіли про наявні проблеми і запропонували шляхи їх вирішення, які планують втілити у життя.

Трудові будні водоканалу
Потепління, яке нарешті завітало у наші краї дало можливість КП «Бориславводоканал» розпочати чимало ремонтних робіт, які було неможливо виконати через снігові замети та непробивний лід.
У першу чергу працівники підприємства візьмуться за ліквідації аварій на вулицях Раточинській, Січових Стрільців та Зеленій. У найближчих планах – провести каналізування міського стадіону. Для цього знову привезуть до Борислава «крота». Також до кінця місяця хочуть встановити два регулятори тиску.
Уже було успішно проведено ряд заходів з попередження льодоходу на водозабірній станції «Рибник», завдяки яким вода подавалась у місто за звичним графіком.

Муніципальна варта на сторожі порядку
Впродовж останніх тижнів муніципальна варта міста проводить рішучі заходи щодо припинення несанкціонованої вуличної торгівлі. Серед таких продавців це викликало чималу хвилю обурення, але муніципальна варта була непохитною у своєму рішенні перенести всю самовільну «підприємницьку» діяльність на територію місцевого ринку, адже торгувати у болоті вкрай негігієнічно і незаконно.
Не зважаючи на те що відносно недавно муніципальній варті було дозволено складати акти і протоколи порушень, виявилась деяка неточність, яка дещо унеможливлює цей процес. Справа в тім, що варта не отримала дозволу вимагати від громадян пред’являти їхні документи, відповідно без цих даних скласти акт стає проблемно. Та і тут у варті знайшли вихід – співпраця з поліцією. На свої рейди працівники муніципальної варти запрошували дільничого, який мав право вимагати документи з правопорушників.
На щастя, без штрафів обійшлось, адже навіть запеклі порушники, з яких деякі навіть вмудрялись погрожувати працівникам варти та залякувати їх, не надто хотіли прощатися з кровно заробленими грошима. Хоч сам штраф і коштує всього 17 грн., судовий збір до нього в додачу заставив би викласти з кишені ще 300 грн. Проти 5 грн., які продавці платять за право реалізації своїх продуктів на ринку, вище названа сума є набагато більшою. За такий невеликий збір з директором ринку домовилось КП «Муніципальна варта». Для пенсіонерів же ця послуга безкоштовна.
Для підтримання порядку КП планує заключити угоду із адміністрацією ринку, щоб на постійній основі там чергували їхні вартові в якості охорони.

Весна іде – нові турботи несе
На нараді представники комунальних служб міста цього тижня вже обговорювали і початок приготувань до пасхальних свят. Не зважаючи на те, що до них ще близько двох місяців, наведення порядку потрібно починати вже зараз.
Оскільки снігу вже ніде немає і прийшло значне потепління настав час зайнятися прибиранням територій. Підприємства отримали вказівки прибрати свої території, а також ті частини міста, за які вони відповідають.
Як наголосив перший заступник міського голови Едуард Бринь, чим скоріше почати зараз, тим менше буде роботи потім. «Прийшло тепло, розтанув сніг і у нашому місті визирнули перші «підсніжники». Але якби ж то були квіти. Без снігу тепер стало добре видно усе сміття, яке деякі бориславці не змогли донести до урни. Також повизирали численні кущі, гілки, опале торішнє листя, які потрібно прибрати. Зараз варто почати з грубшого прибирання і поступово наводити лад перед святами, щоб потім залишилось лише побілити бордюри і де-не-де махнути мітлою чи прополоти квітники».

Пора взятись за дороги
Настання тепла відкрило ще один сезон ремонтних робіт, а саме ремонт дорожнього покриття. Ця тема вже роками є болючою не лише в нашому Бориславі і сусідніх містах чи селищах, а й багатьох населених пунктах цілої країни.
У понеділок це питання обговорювалось як на традиційних зборах комунальників, так і на спеціальних зборах, присвячених цьому питанню, у міського голови.
Проблема несправності і потреби в заміні більшої частини водопровідних труб міста значно приторможує процес ремонту дорожнього покриття, адже майже усі комунікації пролягають під дорожнім полотном. Хоч нарікань на погані дороги є дуже багато, смислу вирішувати проблему прямо вже немає, адже логічно спочатку відремонтувати труби, а вже потім класти зверху новий асфальт.
Відтак перед КП «Еко-Місто» поставили завдання зайнятись дорожнім покриттям у місцях, де вже були завершені ремонтні роботи на водопроводах, а також на всіх інших ділянках, де немає проблем з комунікаціями, але також пора погосподарювати.

Анна САГАН

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.