Пріоритетне завдання – наповнення міського бюджету

MiskRada2-300x300

Минулого понеділка відбулася традиційна щотижнева нарада міського голови з керівниками відділів та служб міської ради. Детально обговорено і проаналізовано стан виконання протокольних доручень, наданих на нараді минулого тижня.
Про розроблені заходи, реалізація яких спрямована на поповнення дохідної частини міського бюджету, доповідав заступник міського голови Богдан Монастирський. Йшлося про сплату в повному обсязі податків за оренду приміщень, земельних ділянок тощо. Власники деяких об’єктів, що працюють вже давно, попри отримані попередження не дуже на них реагують.
Міський голова Ігор Яворський висловив вимогу, щоб був поданий повний перелік таких споруд, без жодного винятку. Коли ж якась із них не потрапить до цього списку, то це буде розцінено, як своєрідне прикриття з боку відповідальних посадових осіб. Те саме викуп у власність земельних ділянок, що є у користуванні підприємців чи підприємств. Як він наголосив, мусимо реально працювати на поповнення бюджету, задіявши всі можливості. Бо не може бути й мови про те, щоб не виконати заплановані показники наповнення міського бюджету. Це питання принципове, адже від того, наскільки зможемо поповнити міську скарбницю, повною мірою залежать всі напрямки функціонування міського господарства.
Про завдання з підготовки міста до Великодніх свят інформував керуючий справами виконкому міської ради Ігор Кобилецький, який зокрема зазначив, що ця робота вже розпочата. Визначено відповідальних за співпрацю з громадськими організаціями, освітніми закладами, громадами мікрорайонів. І безперечно буде зроблено все, щоб Борислав у святкові дні був чистим і належно впорядкованим.
Багато уваги в ході наради приділено вирішенню проблем наших воїнів, які повернулися з війни на сході країни, із зони АТО, та їхніх сімей. Доповідала заступник міського голови Роксоляна Гарасимів. Всі проблемні питання обговорені на зустрічі за участю представників Спілки воїнів АТО (Ігор Саган), ГО «Патріоти ОСА» (Андрій Бігей), ГО «Самооборона Борислава» (Роман Делінгевич), КП «Муніципальна варта» (Леонід Федевич), управління праці та соціального захисту населення (Ірина Цапів), міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Віталій Плоскодняк). Проблеми стосуються земельних ділянок, виділених для «атовців», забезпечення путівками на оздоровлення дітей із родин воїнів АТО, встановлення статусу учасників війни воїнам добровольчих формувань. Передбачено в центрі соціальних служб ввести посаду психолога для реабілітації учасників війни на сході, але кандидатуру на цю посаду ще не підібрано.
Міський голова наголосив, що вирішенню цих проблем маємо приділити першочергову увагу. Визначено, що наприкінці березня на нараді у вищенаведеному форматі відбудеться наступна зустріч з воїнами АТО, на якій мова повинна йти вже про те, що конкретно зроблено з вирішення всіх цих проблем.
Далі з інших протокольних доручень минулої наради інформували начальник відділу праці та соціального захисту населення Ірина Цапів, начальник відділу гуманітарної політики Роман Тарнавський, начальник відділу з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Володимир Прідун.
Про виконання міського бюджету за два місяці, що минули, інформував начальник управління фінансів Юрій Петрів. Хоча надходження до бюджету зросли, але, як зазначив міський голова, це зростання здебільш за рахунок працівників бюджетної сфери і пов’язане зі зростом мінімальної заробітної плати. А де приватні підприємства, інші платники податків? Тут потрібна конкретна робота із кожним з таких платників. Треба вияснити причини несплати, де потрібна допомога – допомогти, але коли висновків не зроблено, то доведеться застосовувати інші важелі впливу. Бо кожен має розуміти, що без поповнення міської скарбниці ритмічна робота міського господарства просто неможлива.
Тому міський голова дав завдання, щоб на наступній нараді кожен розпорядник коштів прозвітував не про плани, а про те, що конкретно вже зроблено з їх реалізації.
Всі мусимо усвідомити, що зараз пріоритетне завдання – наповнення міського бюджету. І для цього маємо задіяти всі резерви і всі можливості.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.