Східниця презентувала свої унікальні можливості

Sxidnyza-1-200x140

Минулого тижня на Львівщині проходило чергове засідання Ради туристичних міст та регіонів України. Цей постійно діючий консультативно-дорадчий орган, який створений та працює при Міністерстві економічного розвитку України із лютого минулого року. Рада має Всеукраїнський статус і займається питаннями підготовки пропозицій та рекомендацій щодо формування та підвищення ефективності державної політики у сфері туризму та курортів, реалізацією цієї політики на регіональному та місцевому рівнях, а також розробкою та впровадження ефективної моделі управління туристично-відпочинковою сферою держави.
Відтак безпосередня участь курорту Східниця у 5-тому засіданні Ради туристичних міст та регіонів України стала для селища черговою нагодою продемонструвати унікальність курорту, познайомити членів Ради з рекреаційним потенціалом та туристичними можливостями Карпатського краю, а якщо брати до уваги, що до складу Ради туристичних міст та регіонів України входять, окрім представників вищих органів української державної влади, перші керівники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, а також уповноважені у питаннях розвитку туризму та курортів, то можна сказати, що Східниця цього разу презентувала свої унікальні можливості фахівцям у сфері оздоровчого та відпочинкового туризму зі всієї України, що у свою чергу дасть поштовх до подальшого налагодження дружніх стосунків, які стануть підгрунтям для тісної співпраці та залучення потоку туристів до курортного селища.
У Львові на своєму п’ятому засіданні члени Ради зосередилися над обговоренням стану розвитку сфери туризму та курортів у регіонах України, зосередивши основну увагу на Міжнародній технічній допомозі для розвитку туризму. На засіданні Ради говорили про перспективні проекти-промоції туристичного потенціалу Карпатського Єврорегіону. Учасники засідання наголосили на необхідності активізації та розвитку гірського, лісового та зеленого туризму західних регіонах України.
Окрім обговорення важливих питань в галузі туризму, члени Ради та гості змогли наочно ознаймитися із туристичним потенціалом Львівщини. Другий день конференції був виїзним: учасники відвідали Державний історико-культурний заповідник «Тустань» та познайомились із унікальними рекреаційно-туристичними можливостями курорту Східниця.
Знайомство з курортом розпочалось із вулиці Лісової. Саме з цього місця починається маркування маршрутів, про яке йшла мова на засіданні Ради і розробники даного проекту попередили, що наочно учасники побачать, як це виглядає на виїзді до Східниці. Слід зазначити, що Львівщина має багаторічний досвід створення туристичних маршрутів на основі державного стандарту. На її території вже марковано більш ніж 2 тисячі кілометрів туристичних шляхів різних категорій, що, як було наголошено на засіданні Ради, є основою формування національного туристичного продукту. У ході знайомства з туристичними можливостями і рекреаційним потенціалом курорту учасники конференції були приємно вражені різноманітністю та найбільшим багатством Східниці – джералами мінеральних вод, Гості мали можливість скуштувати нашу мінеральну воду джерела 2С, яка за своїми властивостями перевершує відомий бренд «Боржомі».
Далі учасники екскурсії детально ознайомилися із готельним комплексом «Ді Анна», де був запланований обід. А оскільки поряд знаходиться, ще одна гордість Східниці – Амфітеатр, східничанам довелося ділитись досвідом участі у грантових проектах та залученням грантових коштів Євросоюзу до розвитку туристично-відпочинкової інфраструктури курорту.
За цей короткий візит східничанці Надії Томин вдалось познайомити гостей зі всієї України з курортом, зацікавити його туристично-рекреаційними можливостями, а декого навіть закохати в селище, яке є унікальним туристично-відпочинковим центром Львівщини. Учасники конференції у Східниці мали можливість і помилуватись Карпатськими краєвидами, і подихати свіжим гірським повітрям, насиченим ефірними маслами, навіть спробувати на смак із джерел різноманітні за своїми лікувальними властивостями мінеральні води типу «Нафтуся».
У коментарі з приводу участі курорту в засіданні Раді туристичних міст та регіонів України, Східницький селищний голова Іван Піляк зазначив, що візит членів Ради до Східниці у черговий раз підтверджує, що Східниця стала невід’ємною частинкою великого українського пазлу, що презентує на міжнародному рівні рекреаційний потенціал та туристичні можливості не тільки Львівщини, а й Карпатського Регіону загалом. Тішить той факт, що до активної дискусії керівників структурних підрозділів з розвитку туризму обласних державних адміністрацій та міських та селищних рад курортів особисто приєдналися заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук та директор департаменту туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі Іван Ліптуга. Указом Президента України 2017 рік оголошено роком сталого туризму, відтак хочеться вірити, що презентація унікальних туристичних та рекреаційних можливостей Східниці на засіданні Ради туристичних міст та регіонів України слугуватиме вагомим стимулом для розвитку селища.

Петро МАГУР

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.