Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!

Спільна молитва на центральній площі міста
Минулої неділі на центральній площі міста відбулась уже традиційна для нашого міста спільна молитва за Україну та українських воїнів. Цю екуменічну молитву започаткував у нашому місті восени минулого року священик УПЦ КП Олексій Столяр. Кожної першої неділі місяця на центральній площі міста збираються віруючі, які у такий спосіб приєднуються до молитовної боротьби за переможне завершення війни та щасливе майбутнє українського народу.
Проте цієї неділі спільна молитва на центральній площі мала символічне значення. Ще у середині березня члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій України закликали віруючих нашої держави провести 2 квітня цього року спільні молитви за перемогу над агресором і встановлення справедливого миру. Рада Церков закликала українських християн молитися також за звільнення полонених і в’язнів, які за вірність Україні позбавлені окупантами свободи, за мирних мешканців Донбасу і Криму, які страждають від війни та окупації, за біженців та вимушених переселенців, які полишили рідні оселі рятуючи своє життя.
«Спільна молитва, – зазначив у проповіді о. Олексій Столяр, – це невичерпне джерело духовного єднання християн в часі Великого посту». Священик відзначив, єдність та терпіння дасть нам таку необхідну та довгоочікувану та даровану Господом перемогу. Він закликав учасників спільної молитви просити Господньої ласки та миру, насамперед, у наших серцях. Бо тільки так зможемо спільно досягнути миру і злагоди у нашому місті та усій Українській державі.
«Вірю, що, звернувшись до Господа єдиним серцем та єдиними устами, отримаємо наснагу витримати усі випробування із гідністю, щоб радісно зустріти воскреслого Христа – наголосив у проповіді о. Олексій та висловив щиру вдячність всім, хто кожної першої неділі щомісяця приходив на молитву. – Наші серця повинні бути сповнені віри, що Господь почує наші прохання та молитви і наблизить час, коли чужинці, що прийшли з війною на нашу землю, полишать її, українські землі Криму і Донбасу звільняться від окупації, єдність і мир в нашій країні відновляться. У спільній молитві ми повинні просити Господа нашого Ісуса Христа захистити Україну від видимих і невидимих ворогів, зберегти неподільною, свобідною і незалежною Українську державу. Щоб припинилася у нашій державі ворожнеча між владою і народом, щоби Господь напоумив владу не застосовувати зброю проти народу, який обрав її, щоби викорінив в нас ненависть і гнів та всі інші пристрасті, що руйнують братолюбність, і вселив в серця наші любов до своєї Батьківщини та послав мир і злагоду народу нашому і простив нам усі гріхи наші».

Петро МАГУР

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.