Керівництво області зустрілося із редакторами комунальних ЗМІ

Картинки по запросу газетиМинулого понеділка голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся з головними редакторами друкованих ЗМІ Львівщини. У ході зустрічі керівники комунальних мас-медіа області обговорили проблеми налагодження ефективного діалогу між представниками органів місцевого самоврядування та місцевих засобів масової інформації. Основний акцент робочої зустрічі керівництва ЛОДА із керівниками місцевих друкованих ЗМІ було зроблено на питаннях роздержавлення, а також процедурі перереєстрації друкованих ЗМІ, у ході якої редакції місцевих комунальних видань перетворяться у самостійний суб’єкт господарювання.
Власне, про це йшла мова під час спільної робочої наради головних редакторів комунальних ЗМІ за участі керівників секторів внутрішньої та інформаційної політики усіх райдержадміністрацій Львівщини, яку провели в. о. директора Департаменту внутрішньої та інформаційної політики ЛОДА Ольга Березюк, начальник відділу преси та інформації ЛОДА Володимир Трач, завідувач сектору аналітичної роботи Андрій Дендюк, у ході якої представники обласної адміністрації ознайомилися із проблемами, з якими керівники комунальних ЗМІ найчастіше стикаються у своїй повсякденній роботі. Серед питань, які порушили керівники місцевих ЗМІ перед керівництвом області, домінували проблеми налагодження співпраці, матеріального забезпечення, надання фінансової підтримки виданням, які увійшли у перший етап роздержавлення. Говорили також про допомогу комунальним ЗМІ, які перебувають на ІІ етапі роздержавлення, організацію та інформаційну підтримку загальнообласних заходів і проектів, що реалізуються на Львівщині.
Друга частина робочої зустрічі керівництва Львівської ОДА з головними редакторами районних та міських газет проходила у форматі відвертої розмови голови обласної адміністрації Олега Синютки і набула ознак конструктивної прес-конференції.
Під час спілкування з очільником обласної адміністрації головні редактори місцевих мас-медіа не зациклювалися винятково на проблемах ЗМІ, а ставили актуальні питання, що зачіпали інтереси мешканців як усієї Львівщини, так і конкретних територій. Говорили і про львівське сміття, яким захаращуються території чи не по всій Україні, і про блокування сміттєзвалищ та будівництво сміттєпереробного заводу, і про занедбані дороги та зруйновані мости, і про перспективи бориславської нафти та реальні можливості Борислава надалі залишатися центром нафтогазовидобувної промисловості Львівщини.
У ході відвертої розмови голови Львівської облдержадміністрації та головних редакторів друкованих ЗМІ було прийнято узгоджене рішення зробити подібне спілкування журналістів та керівництва області традиційним.
Учасниками медіа-наради також було висловлено побажання, щоб під час наступної зустрічі з Олегом Синюткою, що запланована на червень, були присутні керівники «Укрпошти», які із запровадженням системи контейнерних перевезень та збільшенням тарифів за доставку газет суттєво ускладнили роботу редакцій та збільшили вартість передплати друкованих видань.

Петро МАГУР

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.