Східниця розпочала курортний сезон кольорово та музично

Уже традиційно Східниця розпочинає свій курортний сезон із надзвичайно цікавих подій, які пропустити просто неможливо. Ще до початку сезону літніх атракцій бальнеологічного курорту «Східницьке літо» вже традиційними стали фестиваль повітряних куль та парад духових оркестрів. Цей рік також не став винятком і вже 28 квітня небо над Східницею замайоріло різнобарв’ям куполів повітряних куль.
Східниця 2017 – це фестиваль повітряних куль, який щороку збирає команди повітроплавців зі всієї України, а також країн Європи. Цього року до Східниці завітали і команди з Литви та Молдови.
Впродовж п’яти днів, з 28 квітня по 2 травня, жителі та гості оздоровниці мали можливість як милуватися барвистою красою неба від чималої кількості повітряних куль, так і самим стати повітроплавцями і отримати ще більше задоволення, позитивних емоцій та вражень від підкорення небесного безмежжя, адже мальовничі ландшафти нашого карпатського краю вражають своєю красою, а особливо з висоти пташиного польоту.
Кулі стартували зі Східниці, піднімалися в небо до висоти в 1000 метрів та неслися за вітром. Політ тривав близько 40-60 хвилин. Під час фієсти у всіх бажаючих і безстрашних була можливість піднятись в небо на тепловому аеростаті, а позитивні враження від польоту залишились на довго.
Продумали організатори можливість стати повітроплавцем для дітей, а також для тих, хто боїться висоти. Для цього команда LvivAir, яка вже не вперше приймає участь у східницькому фестивалі, залишила на старті одну повітряну кулю для роботи в прив’язаному режимі.
Повітроплавання для курорту – це прекрасна атракція, яка дозволяє охопити поглядом неймовірні карпатські краєвиди, насолодитись цією красою та ближче познайомитись з перлиною Прикарпаття – Східницею.
Також у неділю, 30 травня, під час фестивалю повітряних куль «Східниця-2017» уже вдруге на Співочому полі відбувся парад духових оркестрів. Як і минулого року, цьогоріч парад, безперечно, став феєричним початком «Східницького літа 2017». Позитивні очікування східничан та гостей курорту якнайкраще втілилися в реальність завдяки справді досконалим музичним вмінням оркестрантів. І не дивно, адже в цей день вдалим репертуаром потішили аж п’ять духових оркестрів, серед яких були Дрогобицький муніципальний духовий оркестр, Духовий оркестр в/ч «А» 1108, Духовий оркестр дрогобицького музичного коледжу імені Василя Барвінського, Духовий оркестр «Ретро» (м. Самбір) та Тернопільський муніципальний духовий оркестр «Оркестр Волі».
Щоб продемонструвати свою майстерність на головній сцені Східниці кожен оркестр виконав близько десяти найкращих творів із власного музичного доробку.
Завдяки параду духових оркестрів ці травневі свята у Східниці гармонійно доповнилися витонченою живою музикою, подарувавши всім незабутні враження.

Підготувала
Анна САГАН

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.