Шлях до успіху

Світлина від Петра Магура.Вибір професії в житті кожної людини – важливе і відповідальне рішення, яке багато в чому визначає її наступний життєвий шлях. Що потрібно знати, чиїми порадами скористатись, як себе поводити, як діяти? Що потрібно людині, щоб досягти успіху? Про це говорили учні 10-А та 10-Б класів ЗОШ № 1 та їхній вчитель Валентина Монастирська під час години профорієнтації «На життєвім роздоріжжі», яка відбулася в міській бібліотеці для дітей.
У вступному слові Валентина Василівна розповіла, що вибір професії багато в чому залежить від самої людини, її вмінь, знань, особливостей характеру. Зацікавили дітей також вислови відомих письменників про працю. Змістовним доповненням стали виступи учнів про сумісні професії видатних творців слова. Далі учні, які попередньо об’єднались в групи для дослідження певного типу професії, ознайомили товаришів з результатами своєї праці. Всі уважно слухали характеристики професій типу «Людина – природа», «Людина – художній образ», «Людина – техніка», «Людина – людина» та «Людина – знакова система».
Після цього було проведено анкетування і кожен учень дізнався, який вид професії йому найбільше підходить. Особливо жваво, весело й активно відповідали учасники заходу на питання жартівливої правознавчої вікторини.
На завершення бібліотекар побажала прислухатись до сьогоднішніх порад і, високо піднявши вітрила свого корабля, з усмішкою на устах рухатись до щасливого та безхмарного майбуття.

Наталка КОСТЕЦЬКА,
бібліотекар міської бібліотеки для дітей

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.