Великодня казка у «Оріані»

Картинки по запросу великденьДитячий будинок «Оріана». Гарно прибраний зал. На всю стіну картина церкви із золотими куполами у віночку писанок. На столику кошички із пасочками, прикрашені квітами. Поряд біленькі пташки, виготовлені дітьми. Все це заворожує із самого початку. Присутні, діти і працівники «Оріани» та союзянки очікують гостей. Нарешті приїхали гості із стебницької середньої школи № 7 – учні 6-го класу із класним керівником та батьками.
І задзвеніли дзвони, виспівуючи на весь хрещений світ «Христос Воскрес!». Прийшла Весна. Кожне серце наповнюється любов’ю і вірою, коли на Землю сходить воскреслий Христос. Діти «Оріани» в українських строях виконують танець із жайворонками і закликають Весну, славлячи Бога. Почалося величне заворожуюче дійство, як казка, Великоднє свято. Діти розповідали, як цілий тиждень вони готувалися до свята Воскресіння Христового, співали пісні. Господиня свята, вихователька Лех Галина, розказала про народні звичаї святкування Великодня. Як гарно проходив конкурс «Розмалюй свою писанку», в якому взяли участь і діти зі Стебника. Каріна Бачинська молилася: «Ісусе мій рідненький, допоможи, щоби добро та Любов воскресли в Україні. Линула звістка великодня від сестер Віри і Мар’яни Ключак, Марти і Христини Кнестяпівни, брата і сестри Андрійка і Каріни Бачинських та Альберта і Пауліни Тимоць, а також від Валерії Бєлої, Віри Сорокіної, Андрія Миськіва, музичного керівника Роксани Любичевої, які радісно вітали всіх із святом. І чує Земля цю радість та тішиться весняним розмаєм разом із усіма людьми.
Потім виступали діти зі Стебника. Привітала всіх зі святом Пасхи їхній класний керівник Оксана Щецин. Оленка Білик заспівала англійською мовою пісню про Любов. Чарівно виконали бальні танці Настя Опольська, Оленка Білик, Максим Михаць та Максим Вітусинський. Пісня про Україну звучала у виконанні солістки Марти Березяк і всіх учнів із Стебника.
І наостанок почалася справжня Великодня казка – гаївки. Їх провели союзянки Мирослава Павлюх, Оксана Прокопишин, Леся Шоха, Ванда Солецька та Анна Глод. Невеликий зал заледве поміщав велике коло дітей і дорослих. Прийшов Великдень, щоби поєднати людей у радості славити Воскреслого Бога. Воскрес Христос і життя торжествує, небо та земля примирені, а у людських душах запанувала доброта, милосердя та любов. Щасливі діти із «Оріани» отримали від союзянок і своїх нових друзів із Стебника щедрі подарунки. Також були передані подарунки Марії Іщенко від союзянок і спільноти «Матері у молитві» із церкви Святої Анни.
Радіє душа, що діти-сироти відчули тепло і увагу від союзянок та друзів зі Стебника. Всі були задоволені. Директор дитячого будинку Ірина Остапівна щиро подякувала всім за таке казкове свято «Воскресіння Христового». Великдень приходить для об’єднання всіх людей у велику християнську родину. Нехай воскресне у людських душах все найкраще на Землі – Віра, Надія, Любов і Мир.

Анна ГЛОД

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.