Відбулося чергове засідання Асоціації роботодавців Борислава

Минулої п’ятниці у приміщенні Бориславського міського центру зайнятості відбулося чергове засідання Асоціації роботодавців Борислава. Того дня підприємці зібралися, щоб обговорити ряд питань, які їх турбують найбільше, і запросили для цього відповідних спеціалістів – головного спеціаліста відділу економіки та торгівлі Ірину Курик та заступника начальника Бориславського відділення Національної поліції майора Назарія Коса.
Перше питання порядку денного для підприємців стало найболючішим останнім часом, адже доволі негативно впливає на їхню роботу. Відсутність моста уже давно змушує водіїв вантажного транспорту курсувати вулицями міста, бо просто не існує іншого варіанту. Та й тут водіям не пощастило – дорожнє покриття вулиць міста залишає бажати кращого, і коли появляється новий асфальт, то його стараються вберегти, а саме обмежують рух важкого транспорту по ньому.
Як скаржаться підприємці, місто заставлене обмежувальними знаками настільки, що якщо і їздити строго дотримуючись їхніх заборон, то до своїх «точок доставки» товар просто не добереться. Відтак підприємці звернулися до представника поліції із проханням допомогти у вирішенні цього питання, адже надалі так продовжуватись не може. Після тривалої дискусії між собою та з майором Косом проблема не зникла, але принаймні були озвучені деякі ідеї стосовно шляхів її вирішення, які будуть реалізовуватись найближчим часом.
Також активне обговорення отримало питання збільшення ставки єдиного податку. У зв’язку із підвищенням заробітної плати на початку цього року Бориславська міська рада прийняла рішення допомогти підприємцям і зменшила їм ставку податку до 10%. Та, на жаль, міська рада не могла далі притримуватись такого рішення, адже на державному рівні ставка залишилась незмінною. Відтак тепер підприємців зобов’язали платити установлені 20%, що, в принципі, вони і робили усі попередні роки. Звісно, це матиме не надто позитивний вплив на їхній бізнес, але іншого виходу у цій ситуації немає.
Потім коротко обговорили питання встановлення касових апаратів та оренди землі і на тому засідання Асоціації завершилося. На наступні збори підприємці хочуть запросити міського голову, щоби отримати відповіді на деякі хвилюючі запитання, які можна отримати лише від нього.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.