Надра народу – нафтовикам роботу!

Світлина від Петра Магура.Цього тижня вівторок запам’ятався бориславцям та гостям міста тим, що Борислав вкотре виявив готовність до захисту свого звання міста нафтовиків. У цей день працівники НГВУ «Бориславнафтогаз» та Центральної бази виробничого обслуговування вийшли на мирну акцію протесту проти тих начебто ефективних трансформаційних процесів, які вже почалися у ПАТ «Укранафта».
Працівники обох підприємств у час своєї обідньої перерви перекрили рух транспорту на перетині вулиць Шевченка і Карпатська Брама аби привернути увагу вищих ешелонів влади до їхньої проблеми. Акція проходила під лозунгами «Надра народу – нафтовикам роботу», «Бориславу – безпеку і стабільність», «Правлінню вовчий квиток», «Реорганізація = безробіття», «Укрнафту» – державі».
Світлина від Петра Магура.Як ми вже повідомляли у попередньому номері нашого часопису, акція громадської непокори нафтовиками Борислава проводилася у зв’язку із критичною ситуацією, що склалась у ПАТ «Укрнафта» із продовженням спецдозволів на користування надрами, невирішенням проблеми заборгованості компанії перед бюджетом, а також із економічно необґрунтованою реорганізацією структури «Укрнафти», що може привести до банкрутства компанії та занепаду нафтовидобувної галузі України.
Головним натхненником і своєрідним керівником акції протесту був голова профспілкового комітету нафтогазовидобувного управління Михайло Драбчук. За час акції мирного протесту він з особливою уважністю та занепокоєнням говорив про аспекти проблеми і був своєрідним голосом цілого колективу, висвітливши також їхні турботи і переживання.

Анна САГАН

Більше читайте у нашій газеті “Нафтовик Борислава” № 49 від 23 червня 2017 року.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.