Оголошено імена Лауреатів Міжнародної премії ім. Івана Франка

Картинки по запросу міжнародна премія івана франкаУ суботу, 24 червня 2017 року, в Інституті славістики Віденського університету відбулося засідання журі Міжнародної премії Івана Франка, в ході якого було визначено цьогорічних лауреатів.
У номінації «За вагомі досягнення у галузі україністики» перемогу здобув професор Віденського університету МіхаельМозер. Його монографія «Нові причинки до історії української мови» (2016 р.) була визнана найкращою у цій номінації.
Як зазначив рецензент монографії польський професор Роман Мніх, праця професора М. Мозера є дуже важливою для піднесення міжнародного престижу української мови, а самого автора можна назвати своєрідним адвокатом українства у світі: «монографія презентує широкий спектр української мови від початків Київської Русі до лінгвістично-політичних дискусій сьогодення».
У номінації «За вагомі досягнення у галузі соціально-гуманітарних наук» лауреатом визнано академіка Олега Шаблія з його науковою роботою «Суспільна географія». Як наголосив рецензент проф. О. Топчієв: «Ця монографія відображає методологічні зміни до української суспільної географії, як наукової дисципліни, та її послідовну інтеграцію у світову географічну науку».
Підсумовуючи засідання, директор Міжнародного Фонду Івана Франка – Ігор Курус, висловив щиру подяку членам міжнародного журі за їхню плідну роботу, а також за обрання беззаперечних Лауреатів Міжнародної премії ім. Івана Франка у 2017 році.

Прес-служба Міжнародного фонду Івана Франка

Більше читайте у нашій газеті “Нафтовик Борислава” № 51 від 30 червня 2017 року.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.