ВІРИ, ВПЕВНЕНОСТІ І ОПТИМІЗМУ

Про молоді роки  у кожного з нас залишаються світлі і радісні спомини. Ми забуваємо про проблеми і клопоти, що їх таки вистачає саме у цей життєвий період, особливо у наш дуже тривожний час. Справді, нелегко бути молодим  і робити перші кроки до самоутвердження, пошуку свого призначення у цьому,  не завжди прихильному до нас, світі. Але День молоді – це свято оптимізму. Тож напередодні святкувань ми попросили  розповісти про те, що зроблено міською владою Борислава, щоб створити всі необхідні умови для розвитку творчих задатків, занять спортом, самореалізації молодих бориславців, заступника міського голови Роксоляну Гарасимів, у коло службових обов’язків якої  входить координація роботи всіх структур міста, що займаються молодіжними проблемами.  Отже  їй слово.
– На жаль, це передсвяткове інтерв’ю мушу розпочати із трагічної і страшної новини. Буквально вчора весь Борислав сколихнула страшна звістка, що надійшла із зони АТО. У боях із російським агресором на сході країни смертю хоробрих полягли двоє наших краян – бориславець Андрій Луців і стебничанин Володимир Іваник…Всім нам невимовно важко змиритися з цим, Борислав у траурі вклоняється їхній світлій пам’яті. Адже вони були такі молоді, все в них було ще попереду. Та найцінніше – власне життя пожертвували в ім’я рідної землі, в ім’я України, в ім’я кожного з нас. Герої назавжди залишаться у вдячній пам’яті наступних поколінь, як символ патріотизму і незламності духу, символ нескореності нашого народу, що вистоїть у тій жорстокій війні, нав’язаній нам російським агресором. Вистоїть і переможе, і збудує країну, що стане гідним пам’ятником звитяжцям, які полягли, відстоюючи свободу і незалежність України. Герої не вмирають.
Молодь завжди була найактивнішою частиною суспільства. Так є в Україні та й в нашому місті зокрема. Згадаймо, що всі оті зміни останніх років, зокрема, Революція Гідності, коли вдалося вигнати злочинну банду Януковича, результат енергії, патріотизму молодого покоління, що прагнуло справедливості і кращого майбутнього для нашої країни. Саме молодь першою вийшла на барикади проти злочинного продажного режиму, вистояла у кривавім двобої і перемогла. І цей подвиг молодого покоління українців назавжди закарбовано в нашій історії, в життєписі Української держави. Після перемоги Майдану саме молоде патріотичне покоління у складі добровольчих батальйонів першим рушило на східні кордони держави, перепинивши шлях московським злочинцям. Вони зупинили навалу ворога і у кривавих боях там, на сході, відстоюють наше право на мирне і вільне життя, право на майбутнє для українського народу.

Записав
Ігор ЮРИНЕЦЬ

Більше читайте у нашій газеті “Нафтовик Борислава” № 49 від 23 червня 2017 року.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.