ГО “Самооборона Борислава” звітує.

НОВИНИ    ГО «САМООБОРОНА  БОРИСЛАВА»

 

Ось уже котрий місяць проходить АТО  в східних областях України. Призвано до лав української армії  вояків, що стали героями сучасної України, багато пішли добровольцями в батальйони Національної Гвардії. Наша держава, розграбована за останні 20 років була не готовою … так думав ворог. Але українці – унікальний народ, звитяга передається генетично з покоління в покоління, а негаразди лише роблять нас сильнішими.

За статистикою На початок АТО в українській армії був 1 бронежилет на 100 бійців (Військовий експерт , Сергій Згурець).  А ситуація вимагала негайних дій, бо на терезах людські життя і цілісність держави. Наша організація, як і в інших містах та містечках України сконцентрувала свою діяльність на допомозі солдатам та гвардійцям і зараз вкотре розповідаємо про труднощі та успіхи цієї вкрай необхідної справи.

3 серпня в міському Палаці культури відбувся благодійний концерт з ініціативи Уляни Малиняк та при підтримці ГО «Самооборона Борислава» та ГО «Цвіт нації» присвячений підтримці вояків в зоні АТО. В концерті взяли участь Уляна Малиняк, дует «Ярослав-На»,  Орест Гавак, Віктор Кравцов, Мар’яна Щербанік, Тетяна Семенів, На концерт завітали наші бориславські герої, це Ігор Саган та Михайло Цепух, які в цей час були у відпустці на кілька днів. … Зібрано 3628 грн.

Для бійців, за зібрані кошти придбано :

черевики б/у – 35 (10400), рукавиці робочі – 10 (80), рукавиці тактичні – 7 (560), форма б/у піщанка –  (9740), форма б/у бундес – 35 (7885), змінне взуття (350), батареї до ліхтариків – 8 (150), мультитул – 4 (328), окуляри тактичні – 13 (1950), бандани – 20 (360), майка/футболка – 198 (6340), труси – 40 (500), шкарпетки – 100 (300), пакети Київстар – 5 (150), бронежилет – 4 (10400), розгрузка – 1 (370).  На пересилку Новою Поштою пакунків в райони, де це можливо зробити – 1010. Для бійців, що служили на полігоні «Яворів» доставлялись пакунки «руки-в-руки» Також наші активісти, щоб відчутно заощадити та придбати якомога більше одягу для солдат,  їздили за вживаною формою до сусідньої Польщі. Загалом на пальне витрачено 1270грн.форма

Для кожного солдата ми готували комплект з форми, черевиків, кількох футболок, шкарпеток, спідньої білизни, речей щоденного вжитку – мило, бритви, крем д/бриття, серветки, т.папір, та інше.  Адресні пакунки для солдат з продуктами та медикаментами. Більш ширший звіт у фотографіях дивіться на нашому сайті  www.sambo.ucoz.ua.

Минулого тижня додому приїжджали наші хлопці, котрі пережили пекло бомбардування на постах «Зеленопілля» та «Довжанське». Нас вразив їх високий бойовий дух та відвага. Їм також передали комплекти форми, форми  «парки», білизну (шкарпетки, труси, футболки).

Всього цього не вдалось би зробити без вашої підтримки, тому висловлюємо подяку всім небайдужим, хто серцем і душею підтримують наших хлопців – захисників. А також дякуємо доброчинцям, що долучилися фінансово:

Володимиру Фірману

Ользі Монастирській

Роману Романюку

Борису Кірилкову

Вірі Шумило

Вікторії Карпяк,

Микола Бейзик

Олександру Жильцову

ДП «Санаторій «Джерельний»

Магазин «Незабудка»

Колективу маг. «Прометей»

Колективу ТЦ «Оксамит»

Кафе «У Джозефа»,

Кафе «Понерлянка»

Маг. «Лагуна»

Маг. «Ромашка»

 

А також: А.Галюлюко, Олегу Сеніву, О.Смагула, Г.Гальчин, Е.Баришніковій, А.Яремко, Я.Галюлько, сім’я Пиж, п.Леонід, Л.Попель, І.Кендзерській, громаді мікрорайону Губичі та багатьом іншим, що залишились невідомими.

Особливу подяку  хочемо висловити Андрію Головею,  за постійну підтримку як фінансову, так і матеріальну.

відправкаПриносять для бійців також продукти харчування, речі особистого вжитку та побуту – працівники ТЦ «Олімп», магазин «Ріо», ТЦ «Наш Край», пп Гопшта, маг. «СВ», маг. «Стек», ПП «Альфа», та приватні особи Микола Опока (мед 10л), Марія Борик, Стефанія Кудлак, Дарина Буняк, Марія Пишкович, Наталя Бакан, Зоряна Фурман, Павло Бобичак, Оксана Мельницька, Роман Кондратишин, Андрій Яців  та інші. Також 2 пари військових черевиків передав п.Фещенко, та Ігор Куліков: військовий рюкзак, тактичні окуляри, наколінники і налокітники.

Хочемо відзначити наших бориславських волонтерів: Ольгу Денисову, Олега Михлика, Надію Кушнір. Анатолія Снігура, який постійно допомагає в роботі з медикаментами, Ольгу Ямельницьку – «ангела-охоронця» бориславських артилеристів.

Також зібрано аптечки для вояків – як індивідуальні, так і на групу солдат. Ми звертались до аптек різних форм власності, допомагали власники і прості працівники. Висловлюємо подяку за надані медикаменти АПТЕКАМ:  В.Придатко, аптека «3 і», аптека «Емілія», п.Кретчаку, Аптека №123,  Снігур Ірині, Оресту Попелю, Рубан Марії яка передала від Наталії Лисенко (штат Нью-Йорк, США) 10 кровоспинних джгутів С-А-Т. Особлива подяка Марії Пишкович, за найвагоміший внесок. Нажаль є і такі що відмовились допомогти, посилаючись на погану виручку і т.д., сподіваємось, його фінансовий стан покращиться і він буде мати змогу допомогти тим, що оберігають наше мирне життя?!

8 серпня представники спеціальної спостережної місії в Україні, яку 21 березня 2014 року ОБСЄ скерувала в Україну, відвідали місто Борислав та зустрілися з міською владою. Після чого активісти ГО «Самооборона Борислава» також спілкувалась  з представниками ОБСЄ на тему допомоги українській армії, про наявність чи відсутність міжетнічних та міжрелігійних конфліктів, ставлення до ситуації на сході та очікувань від виборів до Верховної Ради.

А також долучаємось до запрошення на благодійний концерт Народного гурту «Бориславські батяри» який відбудеться 24 серпня 2014р. в Міському палаці культури.

І на завершення, запрошуємо долучитись небайдужих людей, які мають бажання та час попрацювати волонтерами разом з ГО «Самооборона Борислава». Звертайтесь до чергового, що знаходиться в сесійній залі міської ради після 14.00 год. щоденно.

 

Колектив ГО «Самооборона Борислава»

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.