Східниця має шанс стати пілотним проектом адміністративно-територіальної реформи

ВІДЕОматеріал зустрічі
Керівник Львівського Офісу реформ Орест Матвіїшин вчора, під час проведення у Східниці зборів сільських голів та представників територіальних громад сільських населених пунктів гірської зони Дрогобицького району, яким Східницька селищна громада запропонувала об’єднатися в єдину територіальну громаду, повідомив, що Східниця має шанс стати пілотним проектом адміністративно-територіальної реформи.

Пропозиція східничан щодо створення окремої територіальної громади із центром у Східниці була проаналізована на рівні регіональних відділень Офісу реформ та Інституту регіонального розвитку Львівщини та визнана такою, яку необхідно втілити в життя. У випадку визнання об’єднаної Східницької територіальної громади пілотним проектом на рівні держави, населені пункти гірської зони зможуть отримати додаткове фінансування на вирішення проблем, пов’язаних із створенням самодостатньої територіальної одиниці із правами району в смт. Східниці.
Пропозиція керівника Офісу реформ Ореста Матвіїшина, який приїхав до Східниці разом із першим заступником Дрогобицької райдержадміністрації Віталієм Рудницьким виглядала спокусливою, проте представників сільських громад, які приїхали до Східниці на зустріч, цікавила не стільки перспектива майбутнього, скільки цілком конкретні питання – земля, школа та чому адміністративний центр об’єднання повинен обов’язково бути у Східниці. Були ще питання від представників громад, які прийняли рішення із ніким не об’єднуватися, а залишатися самостійними адміністративно-територіальними одиницями.
Із усіх спірних чи незрозумілих питань, що стосуються добровільного об’єднання сільських громад окремих населених пунктів у єдину територіальну громаду із центром у Східниці, учасники наради отримали кваліфіковані та вичерпні відповіді.
Наразі, як наголосив керівник регіонального Офісу реформ, люди повинні самі вирішити, чи добровільно об’єднуватися навколо Східниці, чи чекати, коли держава об’єднає їх разом із Східницею примусово – в єдину територіальну громаду навколо Борислава, як це було запропоновано у первісному варіанті реформи.
Детальніше про це читайте у  газеті.
Петро МАГУР

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

1 коментарів до нотатки “Східниця має шанс стати пілотним проектом адміністративно-територіальної реформи”

  1. Яків Кутовий коментує:

    А ти був на Уріцких скелях ? Нєєє ? Ну то слухай !
    Їдучи з Трускавця на Борислав і далі на Східницю не можна оминути фест “Тустань”, який ми обсервуємо шороку на почєтку серпня. То недалеко від Східници, півтори години пішки, або пєдисєть гривнів таксувкою.
    Шо там тіко нема ? І рицарі, і музики, і бої всілякі проводят, і п”ют, і їдят, і сі кохают по корчах та наметах. А на весну маєм демографічний вибух…
    Тамка пускают всіх, але за гроші. Ну троха депутати вшіх рівнів мают привілеї. Нєєє, не думайте, їх теж за гроші пустят, але кожен з них, хто покаже корочку, дістає право на золотий копняк… в дупу…Тому ніхто не показує…
    Недалеко виднієсі село Уріч. Ту живут цілком нормальні на вигляд люди, але все їдно вни якісь єнчі. Хлопці ту такі дужі жи майструют си ровери з колесами від КРАЗів, шо їх бурильщики полишєли. А потім гонят на них по тотих скелях, як кОти веснов.
    Довкола багато ріжних потічків, їх стіко жи навит назви не всім придумали. А в них пливают потужні чудесні риби з чотирма ногами, жеби мож було між потічками перебічи, якшо сі знудит в єднім і тім самім жити.
    На той фест мож брати навит тещу, погодувати ї файно ….і пустити в ліс. Може сі заблудит ? Але з голоду не вмре. Там є шо їсти.
    Десіть літ тому , повідав ми вуйко, втік му бичок до лісу. Шо він сі за ним наплакав…А через три роки пішов вуйко по гриби і вздрів тамка свого бичка, взєв го за кольцо в носі і привів до хати. Знаєте кіко заважив ?
    Три тони ! ! ! Ну то вуйко го на мєсо здав. А на вирочку зробив си візу
    в Італію і поїхав по гроші. Тамка увидів супермаркет, зайшов і вийшов… через два роки, але вже з тюрми. Посадили го за зубну пасту.
    Двисі на него – зуби му сі захтіло почистити ?…Вдома навит незнав
    шо то щітка…Але ніц, вернувсі вуйко і казав жи треба було зачекати з
    тим бичком зо два роки…
    Теперка вуйко перевірєє білєти на Уріцкі скелі, а під час фесту роздає золоті копняки депутатам. Файний хлоп, бігме, чесний, може і задурно пустити, як ти му сі сподобаєш.
    Отакво ! Життє в нас ЛЮКС ! Не то шо у ваших Києвах чи Житомирах.
    Завши Ваш Яків Кутовий.

    Відповіcти

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.