НАГОРОДЖЕННЯ КРАЩИХ СПОРТСМЕНІВ 2015 РОКУ

P1290436В пятницю, 18 грудня, в спортивному залі ДЮСШ «Атлант» пройшло нагородження кращих спортсменів спортивної школи та тих спортсменів, які зараз прославляють наше місто під прапорами ФСТ «Україна». Святкового настрою додавала новорічна ялинка та гірлянди, якими був прибраний спортивний зал, що знаходиться по вул. Шевченка, 24. Прийшло на урочисте нагородження понад 80 дітей та батьків. Нажаль, не всі вихованці ДЮСШ «Атлант» та ФСТ «Україна» могли бути присутніми на заході, бо спортивний зал є досить маленьким.
Завітали на нагородження спортсменів і керівництво нашого міста. Зокрема, міський голова Ігор Яворський, заступник міського голови з гуманітарних питань Роксоляна Гарасимів, начальник відділу гуманітарної політики Роман Тарнавський та депутати Бориславської міської ради від об’єднання «Самопоміч».
Розпочав захід директор ДЮСШ «Атлант», майстер спорту міжнародного класу, голова ФСТ «Україна» Михайло Гопшта.

«Сьогодні у нас невеличке свято – підведення підсумків 2015 року, яке ми проводимо традиційно вже багато років поспіль. Наша школа пройшла досить складний процес формування і називається Дитяча юнацько- спортивна школа «Атлант» з 2001 року. Школа не існувала б, якби не було тренерів, всі вони є спеціалістами фізичного виховання, всі з вищою професійною освітою, всі майстри спорту і фанатами своєї справи. Зарплати у них є досить маленькі, тому хочеться подякувати їм, що вони до сьогоднішнього дня займаються цією роботою. Особисто я працю тренером з важкої атлетики в цій школі вже 30 років. І тому це свято є підсумками і моєї роботи зокрема»
Першими нагороджували тренерів школи ДЮСШ «Атлант». Отож, кращими тренерами 2015 року стали майстри спорту Сергій Гепалов, Василь Шимченко, Йосип Польник, Тарас Барна, Богдан Телюк.
ДЮСШ «Атлант» культивує кілька видів спорту. З кожного виду були нагороджені кращі спортсмени, за результатами обласних та республіканських змагань. Кращими спортсменами з боротьби дзюдо стали С. Пелешок, О. Модін, А. Мельников; з важкої атлетики – С. Козленко, А. Яроменко, Р. Повх, В. Шемеляк, Р. Чернецький, О. Кіндратів; з боксу – А. Кушнір, В. Бабешко, Ю. Широкий, І. Піляк; з пауерліфтингу – Д. Козак, І. Селецький, В. Нестеренко, О. Гніденко; з настільного тенісу – В. Намінанік, А. Мельник, Т. Бориславський. Кращим спортсменом року 2015 став рекордсмен України, срібний Призер України, Кандидат в майстри спорту з пауерліфтингу Дмитро Козак.
Також були відзначенні і спортсмени ФСТ «Україна». Фізкультурно-спортивне товариство «Україна» – це громадська організація, яку очолює Михайло Гопшта. Створена вона на громадських засадах для тих спортсменів, які після закінчення навчання в ДЮСШ «Атлант» (там навчаються діти до 17 років) хочуть і надалі займатися улюбленим видом спорту та досягати успіхів. Отож, кращі спортсмени 2015 року ФСТ «Україна» стали майстер спорту з «Жиму лежачи» Володимир Гопшта, майстер спорту Володимир Говіщак, Майстер спорту Юрій Хайнацький, Майстер спорту Ігор Мисюк та Майстер спорту Роман Андрійців.
Особливу подяку за допомогу і підтримку ФСТ «Україна» та ДЮСШ «Атлант» отримали Олег Фенувка та Руслан Гічва, а також уся команда ГО «Самопоміч», яка долучилася до проведення свята та допомогла в поїздці Дмитра Козака на Кубок України.
Також згадали і про тренерів, які також колись працювали в спортивній школі, а це і Юрій Слесаренко, Ігор Мусурак та справжній фанат своєї справи, тренер з боксу Олег Загірський, людина, яка підготувала чемпіонку Європи Наталію Князь, чемпіонку Європи Галину Вороблевську, Чемпіонку Європи Вікторію Вірт та багато ін.
Після нагороджень виступив міський голова Ігор Яворський:
«Мушу визнати, що не тільки спорт а й культура, все що пов’язане в нашому місті з відділом гуманітарної політики недофінансовані. Нажаль, мені дуже прикро чути, важко дивитися цим хлопцям в очі, які мають стати взірцем для всіх нас. Обіцяти багато не буду. Давайте краще ми з вами через рік зустрінемося і підведемо підсумки і зрозуміємо чи була підтримка чи не було. Дякую хлопці і так тримати».
Також, висловилася з цього приводу і заступник міського голови Роксоляна Гарасимів: «Мене також переповнюють емоції, тому що я направду, від першого моменту створення цього спортивного залу пригадую історію цього клубу. Як посадова особа я вражена тою кількістю нагород, які здобули учні вихованці ДЮСШ «Атлант». Я вражена тим ентузіазмом і тими здобутками, які мають тренера школи. Однозначно, що спорт є дуже важливий в житті молодої людини і я бачу тут лиця учнів наших шкіл, які є спортсменами уже високого класу і вони є взірцями для своїх однокласників, тобто спорт виховує та організовує. І вам батькам, є справді ким гордитися, адже ваші діти обрали правильний шлях у життя. Тому я бажаю всі гарних спортивних здобутків на користь школи і для нашого міста.
Зрозуміла річ, що спорт потребує фінансової підтримки, і я приєднуюся до слів Ігора Романовича, що ми на перед обіцяти не будемо, але будемо робити все для того щоби підтримувати школу, щоб місто допомагало в організації спортивних змагань».
Наступним виступив начальник відділу гуманітарної політики Роман Тарнавський:
«У цій школі кожен тренер стоїть на своєму місті і робить свою роботу, і робить цю роботу добре, що приносить задоволення і почуття гордості за своїх вихованців не лише їм, а й цілому місту. Минулого року, ми вже врятували школу, коли вона була вже на грані закриття. Я радий з того, що ДЮСШ «Атлант» є, і я думаю, що і буде. Тому що діти тут займаються, тут виховується гарне здорове майбутнє покоління. Я думає, що все буде гаразд».
Неможливо не відзначити і людину, завдяки якій бориславські діти мають можливість займатися спортом та досягати спортивних вершини. Це почесний громадянин нашого міста, голова ФСТ «Україна», майстер спорту міжнародного класу з паурліфтингу, майстер спорту з важкої атлетики, чемпіон Європи світу серед ветеранів Михайло Гопшта. А допомагає йому в цьому заступник директора ДЮСШ «Атлант» майстер спорту Сергій Гепалов. Саме ці люди щиро переживають за майбутнє нашого покоління та намагаються всіма силами зберегти Дитячу юнацько-спортивну школу «Атлант» та фізкультурно-спортивне товариство «Україна». За це їм щира подяка.
Леся КУЗНЯК-
ТОПОРОВИЧ

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.