На Львівщині малозабезпеченим і переселенцям надаватимуть кошти на відкриття власного бізнесу.

новиниДиректор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, 25 січня на нараді у голови Львівської ОДА Олега Синютки розповів, що з 1 липня цього року у Львівській області стартує пілотний проект із започаткування власного бізнесу для малозабезпечених та внутрішньо переміщених осіб. Надаватиме безвідсоткову фінансову допомогу на організацію підприємницької діяльності Міжнародний банк реконструкції та розвитку. Окрім Львівщини, розпочнуть такий проект ще й на Полтавщині та Харківщині. На ці три регіони, за попередньою інформацією, Міжнародний банк реконструкції та розвитку виділить близько 20 мільйонів доларів США.

«Львівська область стане одним із регіонів України, де Міжнародний банк та служба зайнятості впроваджуватимуть спільний проект із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб. Такі «кредити» виділятимуться одноразово на закупівлю обладнання та матеріалів, які необхідні для організації підприємницької діяльності», – зазначив В.Барилюк.

Учасниками пілотного проекту стануть власники кращих бізнес-планів за принципом ощадливого використання коштів та економічної обґрунтованості. Вони зможуть пройти професійні навчання та отримати безоплатні консультації.

За словами директора обласного центру зайнятості, граничний розмір фінансової допомоги, порядок використання і повернення таких коштів ще не встановлені. Очікується відповідне рішення Кабінету Міністрів України.

Кінцевий термін реалізації проекту 31 грудня 2017 р. Детальніше про умови – у Постанові Кабміну від 2 грудня 2015 року № 1154.

 

Передає прес-служба ЛОДА

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.