Що ховається за невмотивованими звинуваченнями Івана Піляка?

У четвер, 21 липня, представники східницької громади пікетували приміщення Галицького районного суду м. Львова. Саме у цей день Галицький районний суд м. Львова розглядав питання відсторонення Івана Піляка від виконання посадових обов’язків селищного голови Східниці у якості запобіжного заходу на період виконання слідчих дій. 
Обвинувачення Східницькому селищному голові висунула обласна прокуратура. Тож, щоб відстояти очільника Східницької селищної ради перед закритими очима української Феміди до обласного центру прибуло більше 120 мешканців курортного селища, які вважали звинувачення проти селищного голови Східниці Івана Піляка сфабрикованим та політично вмотивованим замовленням з боку недоброзичливців, які ніяк не можуть змиритися із стрімким розвитком курорту, який з кожним днем набуває популярності як в Україні, так і за її межами.
Звинувачення прокуратури виявилися насправді не достатньо вмотивованими, відтак суд після детального розгляду справи не побачив підстав для відсторонення Івана Піляка від виконання обов’язків селищного голови Східниці. Галицький районний суд м. Львова залишив також без задоволення клопотання прокуратури щодо позбавлення очільника курорту закордонного паспорта. Ухвала Галицького районного суду може бути опротестована в Апеляційному суді Львівської області упродовж п’яти днів. Проте представники східницької громади, які самоорганізувалися для поїздки до Львова, вважають, що їхні зусилля не були марними. Слід відзначити, що селищна громада Східниці не лише зуміла зорієнтуватися у ситуації і стати на захист свого очільника Івана Піляка. За неповну добу на підтримку селищного голови Східниці було зібрано 480 підписів від підприємців і громадян селища. Окремі листи підтримки були написані парохом східницької церкви св. ап. Петра і Павла о. Степаном Лутчаком, колективом дошкільного навчального закладу Східниці та керівництвом Асоціації міст Львівської області.

Петро МАГУР 

Більше читайте в нашій газеті “Нафтовик Борислава” №57 від 27 липня 2016 року.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.