Головна окраса міста на Великдень

Уже звичним для багатьох міст є щороку перед Новим Роком, або й перед Днем Святого Миколая, на центральних площах встановлювати святкові ялинки, які тішать око впродовж Різдвяних свят. Та відносно недавно у містах України з’явилась подібна традиція і перед Великоднем. Але до цього свята готують не хвойну красуню, а ціле писанкове дерево.
Не став винятком і наш Борислав. Цьогоріч уже вдруге на площі Івана Франка «виросло» красиве дерево, гілки якого рясно вкрились різнобарвними стрічками та писанками, які підготували працівники управління культури, молоді, фізичної культури та спорту Бориславської міської ради.
Високий клен переселився з території комунального підприємства «Зелений світ» і завдяки роботящим працівникам цього підприємства, а також їхніх колег із КП «Бориславсвітло», дерево прикрашене і готове до свята.
Напевне, найбільшу і найціннішу роботу виконали ті, хто виготовив близько 1500 писанок, які поселилися на цьому дереві. Прикраси надходили з усіх освітніх установ, народних домів «Просвіти», установ культури, дитячої Школи мистецтв, центральної бібліотечної системи, Будинку школяра і самих мешканців міста. На цьогорічному дереві також є майже 1500 писанок, які збереглися з минулорічного. За це варто подякувати Історико-краєзнавчому музею, працівники якого берегли тендітні писанки цілий рік. Загалом дерево «уквітчане» 2500 писанками.
Дерево прикрашатиме центр міста впродовж Великодніх свят, але хотілось би ним помилуватись і довше, та все залежатиме від погодних умов і вихованості наших бориславців. Бо ж якщо писанки від вітру поб’ються, попадають, або їм у цьому «допоможуть» недобропорядні мешканці міста, то дерево вже не матиме належного вигляду, а відтак його доцільно буде забрати.
Надіємось, що писанкове дерево достатньо довго милуватиме око як бориславцям, так і гостям міста, і даруватиме святковий піднесений настрій усім навколо.

Анна САГАН

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.