ОСВЯЧЕНО КАТЕХИТИЧНИЙ ЦЕНТР ІМЕНІ ПАТРІАРХА ЙОСИФА СЛІПОГО

Світлина від Петра Магура.У неділю, 4 червня цього року, на свято Зіслання Святого Духа, в нашому місті було освячено катехитичний центр імені Патріарха Йосифа Сліпого і богослужбову каплицю Зіслання Святого Духа по вул. Коваліва.
Фундамент під будівництво цієї святині був закладений багато років тому і освячений покійним владикою Юліаном Вороновським.
Минали роки і завдяки старанням о. Романа Василіва та о. Петра Підлубного а також численних жертводавців будівля зростала з року в рік, ставала красивішою та довершенішою.
Чин освячення 4 червня 2017 року здійснив правлячий архієрей Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ владика Ярослав (Приріз) у співслужінні з священиками Бориславського, Трускавецького, Підбузького і Сколівського деканатів.
Освячення каплиці розпочалося об 11.30 урочистою зустріччю архієрея отцями та чисельною бориславською громадою. Перед початком Божественної літургії владика перед дверми храму промовив молитви на освячення будівлі храму і з мощами святих, які знаходяться в Антимінсі, обійшов з молитвою каплицю і благословив, і освятив свяченою водою. І лише тоді усі гості, які зібрались з нагоди цієї величної події, змогли увійти до храму, де розпочалися молитви на освячення храму зсередини: тетраподу, святилища, престолу, кивоту, іконостасу, ікон і усіх приміщень всередині. Після цього колінопреклонними молитвами «Царю небесний, утішителю, душе істини, що всюди єси…» розпочалась урочиста свята Літургія, яку очолив владика Ярослав у співслужінні з 16 священиками. Під час літургії усі бажаючі змогли приступити до св. Тайни покаяння та прийняти найсвятіші Тайни, отримати повний відпуст з нагоди освячення храму.
По завершенні Літургії була зачитана фундаційна грамота про освячення богослужбової каплиці Зіслання Святого Духа та катехитичного центру ім. Патріарха Йосифа Сліпого.
З подячним словом до присутніх звернувся владика Ярослав та подякував духовенству та вірним за спільну молитву і жертовність та активну участь у зведенні цієї святині.
Оксана ГРОСЬ

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.