Сесія міської ради не відбулася

RADA_WEBМинулого четверга розпочала роботу сесія міської ради. Було заплановано розглянути низку важливих фінансових та інших господарських питань, вкрай необхідних для належного функціонування міського господарства. Запропоновано розглянути на початку саме їх, а «Різне» перенести на пізніше.
Депутат Василь Піх запропонував з огляду на те, що фінансові і господарські питання, пропоновані на розгляд сесії, вкрай важливі, найперше розглянути саме їх, а вже потім наприкінці перейти до розгляду «Різного», що завжди затягується надовго і призводить часто до загострення спілкування між депутатами.
Депутатів від опозиції це не влаштовувало. Аргументи – накопичилося дуже багато запитань до керівництва міської ради, зокрема, щодо того, що досі не вирішено питання про звільнення керівників ЖЕКів, не виконані й інші вимоги опозиції на попередніх сесіях. Ще одне не сподобалося опозиціонерам: чому в залі немає телебачення, яке б фіксувало весь перебіг сесії. Роз’яснення головуючого – секретаря міської ради Ігоря Яворського – про те, що перед початком сесії працівники телебачення пояснили йому, що вийшла з ладу телеапаратура і тому працювати немає можливості, опозиціонерів теж не задовольнило. Хоча головуючий пояснив, що після закінчення кожен з депутатів може отримати повний аудіозапис перебігу сесії.
Депутати від опозиції пояснили, що доки не будуть виконані всі рішення попередніх сесій щодо жеківської проблеми, вони не братимуть участі в голосуванні та й взагалі у роботі сесії.
Розпочалися гарячі словесні баталії зі звинуваченнями та образами. Врешті подано пропозицію, щоб до «Різного» перейти відразу ж після розгляду другого пункту порядку денного – фінансових питань. А земельні вже залишити наостанок. Однак і це не виправило ситуації. Опозиціонери наполягали, щоб на початку розглядати саме «Різне», а бюджетні, фінансові, земельні питання залишити аж на пізніше.
Щоб розрядити ситуацію, порадитися із керівниками фракцій і знайти вихід із цього глухого кута, вирішили зробити п’ятихвилинну перерву. Однак це нічого не дало. За відсутністю опозиційних депутатів для продовження сесії не вистачало кворуму. Тож на цьому сесія і завершилася, щойно розпочавшись.
Наш кор.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.