Східниця приймає юних футболістів

Вже традиційно курортне селище Східниця приймає гостей з різних міст України. Мальовнича карпатська долина, оточена з усіх сторін лісом та горами, чудово підходить як для дорослих, так і для дітей. Саме цей невеликий регіон нашої країни має те, чого не знайдеш у великих містах: чисте повітря, мальовничу природу та галицький колорит. Курорт швидко розвивається і стає туристичною меккою в будь-яку пору року.
Зазвичай до нашого краю відпочивальники приїжджають помилуватися горами та лісами, відпочити від шуму міста, оздоровитись мінеральними водами та карпатським повітрям. Але тренувальною базою для футболістів-початківців Східниця стає нечасто. Цього літа у нашім краї проходять збори футбомістів-початківців дитячого клубу «Переможець». Юні спортсмени завітали до Східниці з Києва на початку червня і планують пробути тут до закінчення літа.
Приїхали футбольні гравці одразу трьох команд різних вікових груп віком від 8 до 10 років. Спортсмени старшої вікової групи навесні вже тренувались в Східниці, а молодші завітали вперше.
Футбольний клуб «Переможець» створений на базі київської спортивної школи 12 років тому і має неабиякі досягнення. Команди клубу беруть участь в Всеукраїнських і Міжнародних змаганнях та міській першості м. Києва. П’ять футболістів клубу зараз виступають в основних складах провідних команд України. Один з вихованців футбольного клубу грав за «Іллічівець», троє стали майстрами спорту з пляжного футболу та виграли чемпіонат України. «Діти нашої збірної входять в 10 найкращих юнацьких команд України, а я зараз буду очолювати юнацьку збірну комаду міста Києва», – розповідає старший тренер команди Олександр Капларенко.
А ще тренер розповів, що дітям дуже подобається в курортному селищі, бо саме така місцевість прекрасно підходить для них, адже тут є все: гори, чисте повітря, мінеральні води. «Наша спортивна школа налічує близько 1000 дітей, – розповідає із захопленням тренер, – і ми часто виїжджаємо з ними на збори. Але в Східницю приїхали вперше. В селищі цікаво як батькам, так і дітям. На жаль, в дітей мало вільного часу, вони завантаженні тренуваннями. Сходити в похід в гори ми змогли тільки один раз на вихідних. Старші гравці вже були тут, з ними ми ходили в похід та на риболовлю. А з молодшими спортсменами ще рано далеко їздити, вони погано переносять переїзди, особливо в автобусах. Поки що ми проводимо час на місці, тут також є нащо подивитись…».
Мама одного із гравців, пані Інна розказала, що кожен рік діти їздять на збори в Карпати. Взимку побували на чемпіонаті України у Львові, але сюди завітали вперше.


– Мені та дітям дуже подобається в Східниці, – розповідає вона. – З дітьми приїхали тільки п’ятеро батьків, тому наші маленькі футболісти тут самостійні. В дітей дуже гарний тренер, він ними займається сам, батьки тільки допомагають, тому ми можемо знайти час і на відпочинок. Ми цілком за них спокійні і без страху відпускаємо на збори. Всі батьки зачаровані природою, ми вже їздили в гори, були у Трускавці та Бориславі, спробували унікальність та різноманість мінеральних вод східницьких джерел…
Тренер молодих київських талантів також розказав, що футбольний клуб «Переможець» планує привезти до Східниці старших дітей та приїжджати в селище кожного літа.
«Нам подобається природа та свіже повітря, особливо щире та доброзичливе ставленнядо дітей місцевих жителів.. Тут в них є все, щоб рости справжніми спортсменами та стати професіоналами. Плануємо приїжджати й надалі в Східницю. Тут нам дуже подобаються люди, природа та готельні комплекси. Ми заселились одразу в трьох готелях, власники яких виявили максимум турботи до потреб наших вихованців. Як батьки, так і діти дуже задоволенні обслуговуванням, місцевою їжею і гостинністю східничан. Ми маємо намір приїхати на збори саме сюди наступного року.
Майя ГРАБЧАК

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.