Генеральна репетиція святкувань, запланованих у Східниці на 22, 23 та 24 серпня

Минулими вихідними у рамках «Східницького літа» в курортному селищі Східниці відбулися урочисті заходи з нагоди святкування Дня курорту Східниця. Цьогорічний народно-пісенний фестиваль «Східницьке літо» приурочений до відзначення Східницею свого 500-літнього ювілею. Відтак усі заходи, які проводяться у селищі, мають чітке тематичне спрямування. Тож не слід шукати чогось дивного у тому, що святкування Дня курорту розпочалося із вшанування пам’яті першовідкривача східницьких джерел мінеральної води Омеляна Стоцького. Власне, завдяки подвижницькій та самовідданій праці цього простого і скромного чоловіка, який зумів довести чиновникам унікальність східницьких джерел мінеральної води, та самовідданій праці декількох поколінь східничан селище завдячує своїм нинішнім статусом курорту.
Святкування Дня курорту відбувалося упродовж двох днів – 8 і 9 серпня. Традиційно урочистості розпочалися у суботу вшануванням пам’яті першовідкривача східницьких джерел мінеральних вод Омеляна Стоцького та завершилися святковим концертом народних самодіяльних колективів та Народної артистки України Лілії Сандулеси.
У неділю у капличці Святого великомученика і цілителя Пантелеймона відбулася подячна Соборова Літургія, яку відправили представники трьох українських церков – УГКЦ, УПЦ КП та УАПЦ.
Селищний голова Східниці Іван Піляк назвав відзначення Дня курорту Східниці головною репетицію напередодні основних святкувань. Основні заходи зі святкування 500-річчя курорту Східниця та Дня Незалежності України відбуватимуться 22, 23 та 24 серпня в новозбудованому амфітеатрі.

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.