Вони творять красу і дуже сподіваються, що ця краса змінить наше життя на краще

Для будівельників невеликої будівельної фірми «Здоров’я» зі Східниці 2015 рік виявився багатим на свята. Окрім професійного, який будівельники України традиційно відзначають в другу неділю серпня, товариству з обмеженою відповідальністю у цьому році виповнюється 10 років з часу заснування, а наприкінці липня будівельники ввели в дію третій корпус готельного комплексу «Три сини та донька». Селищний голова Східниці Іван Піляк говорить, що подібним п’ятизірковим готелем може похвалитися не кожне велике місто України. І у Східниці цей п’ятизірковий готель будували не хорвати чи турки, а таки наші прості українські хлопці, які своєю щоденною працею уже десять років поспіль переконують, що українці можуть, вміють і працюють на рівні світових стандартів.
Директор ТзОВ «Здоров’я» Роман Пашко розповідає, що основним критерієм відбору спеціалістів на підприємство є професіоналізм. «Ми можемо змиритися із якимись недоліками у характері чи поведінці людини – хлопці у бригаді швидко допоможуть їх позбутися. Головне, щоб чоловік був тямущий і беручкий до роботи. Непрофесіоналів ми просто не беремо», – зазначив керівник товариства, коли ми повели мову про працівників.
Згодом головний інженер підприємства Ігор Кеньо розказав, що такі принципи підходу до добору кадрів заклав у час створення фірми її засновник, а нині селищний голова Східниці Іван Піляк. У «Здоров’ї» все повинно бути здоровим – підхід до справи, виробнича атмосфера, виконавча дисципліна. «А ще з першого дня роботи підприємства, – наголошує Ігор Кеньо, – ми орієнтувалися в основному на місцеві кадри та зробили акцент на якості виконання робіт. Час підтвердив, що такий підхід виявився правильним».
Це зараз ТзОВ «Здоров’я» має авторитет серйозної будівельної фірми. І хоч перелік об’єктів не вражає кількістю, кожна будівля, зведена товариством у Східниці, є неповторною і може стати окрасою будь-якого міста України чи навіть Європи. По-суті ця невелика будівельна фірма, у якій налічується трохи більше 40 чоловік, формувала смаки та запити усієї будівельної галузі Східниці, орієнтирами якої є корпуси готельних комплексів «Три сини та донька» і «Тустані».
Майстер підприємства Степан Дерикоз відверто признається, що десять років тому про це ніхто не думав. Тоді у 2005 році навколо Івана Піляка зібралося чоловік з двадцять, які встигли скуштувати гіркого заробітчанського хліба і вирішили спробувати працювати на совість на рідній землі. Починали з нуля. Тоді було багато ентузіазму та важкої ручної праці. У Східниці будівельниками «Здоров’я» збудовано багато готелів та житлових будинків. Сьогодні мало хто пам’ятає, що і автозаправка в Східниці також була збудована працівниками товариства. Це вже потім на фірмі почали з’являтися механізми, які дозволяли вирішувати складні завдання, прикладаючи менше зусиль. Колектив почав рости. З’явилися молоді, тямущі хлопці, будівельники із вищою освітою, а також звичайні робітники будівельних спеціальностей, які прагнули жити і працювати на рідній землі, а не шукати щастя по закордоннях.
Бухгалтер підприємства Руслана Генсьор призналася, що середня зарплата будівельників «Здоров’я» коливається в межах трьох тисяч гривень, але, не зважаючи на це, люди дуже дорожать місцем праці. В колективі працює багато молоді, яка залюбки переймає досвід старшого покоління.
До числа молодих будівельників «Здоров’я» належить східничанин Олег Гавак. Цього хлопця я знав раніше, як активного учасника художньої самодіяльності, якого не раз бачив на сцені «Східницького літа», і дуже здивувався, коли зустрів Олега в офісі товариства. Виявляється, для виконроба будівельної фірми зі Східниці Олега Гавака професія будівельника – також мистецтво. Тільки у пісні засобом впливу на людей є слово та музика, а у будівництві – це застиглі лінії та форми. Олег любить творити красу. Із задоволенням читає креслення, добре знається на технологіях сучасного будівництва. Коли випадає вільна хвилина, співає сам і вчить цього свою маленьку донечку. Але, на жаль, тих вільних хвилин у нього дуже мало. У розпалі літо – найгарячіша пора для будівельників. Тож хлопцеві хочеться зробити побільше і, звісно, заробити також.
Директор ТзОВ «Здоров’я» Роман Пашко не без гордості говорить, що на підприємстві більшість таких працівників. Це і виконроб Володимир Гиряк, і майстри Ігор Партоляк, Володимир Савчин та Ігор Оглаб’як, машиністи баштового крана Андрій Гівлюд та Максим Коцко, бетонярі Василь Сухий, Володимир Бечкало та Андрій Філь, слюсарі Михайло Григорян, Олександр Діденко та Володимир Горфіняк, столяр Степан Буцяк, муляр Ярослав Піляк, машиністи екскаватора Михайло Кузимин та Іван Пиляк, водії Василь Марчишин та Василь Іванишин, електрозварник Микола Когут та електрогазозварник Богдан Ільницький, машиністи автомобільного крана Богдан Дуб, Любомир Дубленич та Михайло Сташків. Хлопці володіють двома-трьома будівельними спеціальностями і у будь-який момент можуть підмінити один одного чи навіть сформувати спеціалізовану бригаду. У разі потреби будь-який інженерно-технічний працівник може одягти спецівку і працювати на рівні звичайного працівника. Вони люблять свою роботу і цінують кожну робочу хвилину.
А ще пан Роман каже, що будівельники ТзОВ «Здоров’я» зі Східниці не просто будують будинки. Вони творять красу і дуже сподіваються, що ця краса змінить наше життя на краще.
Петро МАГУР

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.