14 жовтня вперше на державному рівні святкуватимемо День Захисника України

Борислав разом із усією Україною цього року 14 жовтня вперше святкуватиме День Захисника України. Цей день для українців має важливе значення, адже уже багато років поспіль саме цього дня ми відзначаємо величне християнське свято – Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва та річницю створення Української Повстанської Армії. Святкові заходи з цього приводу в Бориславі розплановані на три дні. Зокрема, про план святкувань говорили в понеділок, 5 жовтня, на засіданні організаційного комітету з питань проведення загальноміських урочистостей.
Відповідно до плану заходів День Захисника України, День Українського козацтва, День Української Повстанської Армії та свято Покрови Пресвятої Богородиці в Бориславі відзначатимуть так: насамперед, впродовж дня 13 жовтня, офіційною делегацією планують побувати на місцях поховань загиблих учасників АТО, де буде покладено квіти шани і вдячності та помоляться за упокій душ українських героїв. Також, у вівторок, 13 жовтня, о 17 годині у міському Палаці культури відбудуться урочиста академія та святковий концерт. Під час цього заходу планують вручити нагороди бійцям АТО. Списки для нагородження готують у відповідних громадських організаціях.
У середу, 14 жовтня, вже за традицією відбудеться піша хода бориславської громадськості до могили вояків УПА, що біля церкви Покрови Пресвятої Богородиці у мікрорайоні Губичі. Цього року урочисту ходу розпочнуть від скверу Героїв Небесної Сотні, що на перехресті вулиць Грушевського та Данила Галицького (біля банку «Аваль»). Збір о 12.30. А ввечері, 14 жовтня, о 19 годині відбудеться ще одна урочиста хода, в знак вшанування пам’яті провідника ОУН-УПА Степана Бандери. Вирушить смолоскипна хода від скверу Небесної Сотні до пам’ятника Степана Бандери. Організаторами заходу є молодіжна організація «Цвіт нації», яка закликає усіх бориславців, незалежно від віку, прийняти в ньому участь.
Долучилися до проведення святкувань і освітні установи нашого міста. У четвер, 15 жовтня, о 15 годині в Будинку дитячої та юнацької творчості проведуть загальноміський тур щорічного патріотичного фестивалю «Сурми звитяги».Крім того, Дню захисника України у Бориславі присвятять і спортивний турнір, а саме міжобласні змагання з боротьби дзюдо, які відбудуться у суботу, 10 жовтня, о 12 годині у приміщенні загальноосвітньої школи №3.
Нагадаємо, що 14 жовтня 2014 року Глава Держави Петро Порошенко своїм Указом встановив, що у цей день відзначатиметься не лише День Українського козацтва, річниця створення Української Повстанської Армії, а й День захисника України, що засвідчить увагу і шанобливе ставлення держави до людей, які, не шкодуючи себе, відстоюють її

Леся Кузняк-Топорович

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.