У суботу разом із святом Архистратига Михаїла Україна відзначатиме День Гідності та Свободи

23З нагоди цього нового у українському календарі свята, яке відзначається в день Архистратига Михаїла, у п’ятницю, 20 листопада о 16 годині у Бориславі пройде віче-реквієм, під час якого у сквері «Небесної сотні» мешканці міста вшанують пам’ять краян, які загинули на Майдані та східних теренах, захищаючи територіальну цілісність і незалежність України.
Слід відзначити, що цьогорічні святкування Дня Гідності та Свободи в Україні проходитимуть під гаслом «Вільні творять майбутнє!». І це не випадково. Як пояснила Радник Глави Адміністрації Президента Наталка Попович, увесь час – від початку Революції Гідності – триває процес творення нової свідомості українських громадян, нових інституцій, нових суспільних пластів.
– Розірвані кайдани є візуальним символом невідворотності змін в Україні. Рушієм цих змін є молодь, каже Наталка Попович. «Увечері, 21 листопада, на Майдан прийшли студенти. Прийшли молоді українці, які відчули, що у випадку зміни курсу України навколо них замкнеться клітка. У всіх було відчуття, що цього не можна допустити. Не можна мовчати, не вийти, не висловитись, відсидітись – коли незрозумілі лідери за тебе ухвалюють надважливі для країни, і, як потім виявилось, для цивілізації рішення, – сказала радник Глави АПУ. – Два роки тому українці зробили свідомий вибір, коли перебороли страхи і взяли на себе відповідальність за долю країни.
На загальноміському віче, приуроченому до відзначення Дню Гідності та Свободи у Бориславі, учасники Майдану поділяться своїми спогадами про революційні події у Києві. Відбудеться благодійна акція зі збору коштів на потреби захисників України.
Детальніше про це читайте у наступному числі газети.
Наш кор.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.