Міський стрілецький турнір до Дня Збройних Сил України

Цього року стрілецький турнір серед команд навчальних закладів Борислава не обмежився стандартними двома днями. Чимало учасників виявили бажання взяти участь у додаткових стрільбах на особисту першість, що зі згоди суддівської колегії та організаторів і було проведено. Отже, турнір було продовжено додатково ще на два дні. Переможці турніру практично не зустріли належного опору з боку опонентів. Слід зразу зауважити, що незважаючи на належність призерів до різних навчальних закладів, всі вони пройшли підготовку та тренування при міському стрілецькому клубі «Галицький стрілець».

Головному судді турніру, Віталію Гніденку допомагали представники навчальних закладів, вчителі предмету «Захист Вітчизни», що значно допомогло в організації та проведенні турніру. Показали гарні результати шестикласник Руслан Шемеляк, виборовши титул чемпіона міста у комплексному заліку серед юнаків, семикласник Тарас Хомин, другий призер змагань, та одинадцятикласниця Ольга Ілюк, яка посіла друге місце зі стрільби по мішені. Загальне місце самоорганізована команда виборола четверте. Непогано.
Успіх ЗОШ № 3 ніхто не прогнозував, але успішний виступ дівчат команди, а це, в першу чергу, «бронзовий призер» змагань Надія Гаман, успіх якої доповнили Любов Лещенко та Тетяна Чапля, вивів команду на почесне третє місце. Команда стрільців ЗОШ № 8 частенько навідувалась до стрілецького тиру, своїми результатами порадувала вчителя Олега Припина. Незважаючи на те, що тільки один Іван Данилко виборов третє місце у особистому заліку, команда у складі: Ростислава Бегея, Сергія Шамлія, Андрія Чарноша, Василя Кізла, Марії Кузан, Діани Кінаш та Наталії Походенько своїми рівними та гарними результатами завоювала друге місце. Учні ЗОШ № 7, вже багаторічні фаворити стрілецьких змагань, у складі Олександра Гадубяка, Максима Дребота, Юрія Гулича, Тараса Пигитчина та Романа Маричака, капітана команди Марії Гадубяк, Софії Пиж та Ірини Дейнеги не лишили суперникам ніяких надій. Вони знову кращі. Добре виступили дівчата у особистих заліках. Марія Гадубяк – «срібний призер» комплексної стрільби. Софія Пиж виборола друге місце із стрільби по мішені, Ірина Дейнега та Марта Дончак посіли на рівних третє місце у стрільбі по мішені. Підтвердила своє вміння кращим результатом у стрільбі по мішені учениця одинадцятого класу Ірина Спас. Наймолодший учасник турніру, учень 4-го класу ЗОШ № 7, Олександр Гадубяк виконав вимоги стрілецького нормативу «Влучний стрілець». Але знову, вже не перший раз всім «утерла носа» та виграла складний, комплексний залік, першокласниця Бориславської державної гімназії Аліна Павелець, тільки Марія Гадубяк, учениця ЗОШ № 7, склала їй гідний супротив, але все вирішилось під час стрільби по мішені «що з’являється». Там і стався розрив у два очки, які й виявилися переможним.
Загалом слід відзначити активність колективів начальних закладів. Є надія на подальший розвиток стрілецького спорту, але зрозуміло, за певних умов та підтримки. Учасники-переможці відзначені грамотами, медалями, команди нагороджені кубками. На цей раз за активну позицію та особистий приклад відзначені також вчителі – активісти стрілецького спорту. Це Олег Припин, викладач ЗОШ № 8 та Марія Коваль – викладач, класний керівник ЗОШ № 7.
Володимир РАХЕЛЬ

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.