20 січня – святкуємо Собор св. Івана Хрестителя

san_giovanni_battista.jpg.pagespeed.ce.CB9S8ZOwNRНаступного дня після святкування Богоявління — 20 січня святкуємо Собор Предтечі та Хрестителя Господнього св. Івана Хрестителя, віддаючи йому шану за те, що він хрестив Господа Ісуса Христа. У народі кажуть: «Іван Предтеча бере свята на плечі», оскільки завершується цикл різдвяних свят.

Іван Хреститель прославляється Церквою, як «янгол, і апостол, і мученик, і пророк, і свічар, і друг Христів, і пророків печатка, і заступник  старої та нової благодаті, і серед народжених пречесніший, і світлого Слова глас».

Іван Хреститель народився в сім’ї священика Захарії та Єлисавети, родички Богородиці, коли вони були у похилому віці й вже не сподівалися на потомство. Предтеча – значить «попередник». Св. Іван за церковними переказами, був посланий Богом, щоб допомогти людям підготуватися до з’явлення Ісуса Христа.

Іван Хреститель своїм суворим способом життя дав взірцевий приклад богопосвятного життя. За відважне проповідування Іванові відрубали голову. Частина його святих молей похована у Севастії.

Нафтовик Борислава щиро вітає всіх тих, хто носить це славне імя. Бажаємо міцного здоровя, родиного затишку та мирного неба. Нехай ваш небесний покровитель завжди оберігає вас.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.