Мразницькі вечорниці

20120106115155Напередодні Старого Нового року на Мразниці в Народному домі «Просвіта» відбулися Новорічно-Різдвяні вечорниці. Дійство відбувалося в дещо призабутих, але милих нашому серцю бойківських традиціях. На столі горіла свіча, парувала кутя, і гості з колядою та віншуваннями заходили до святкової світлиці. А там вже веселилися всі, хто як вміє, і хто що може запропонувати. А гостей було багато, і господарі були всім раді. Була традиційна Маланка і Василь, водили призабуту, ще дохристиянську козу, але якщо воно не суперечить канонічному церковному обряду, то чому б і козу не поводити.

Одне слово – було цікаво, весело, святково. Голова комітету громадського самоврядування мікрорайону Мразниця Надія Турецька, яка найбільше доклалася до цього свята, створила Новорічно-Різдвяний настрій для цілого Борислава. Адже у заході, крім мразницьких самодіяльних колективів, були задіяні творчі люди з усього Борислава. Тут свою відданість традиціям виявили учні
ЗОШ № 8, молодіжний склад народного театру ім. П. Телюка, естрадно-фолькльорний гурт «Метафізика» у складі Віктора Кравцова і Вікторії Чорної та інші. Приємно відзначити, що до святкового дійства на Мразниці долучилися депутати міської ради Роман Яворський та Ігор Тарновецький, які пожертвували своїм дорогоцінним часом і, можливо, деяким фінансовим ресурсом.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.