• НОВИНИ НАШОГО МІСТА

Мороз і в Рибнику мороз
Зранку, 5 січня, тисячі бориславців залишились без води. Ситуація для нашого міста звична, але тим не менш, неприємна. Як це так. напередодні Свят-Вечора залишитися в «сухому стані». Це особливо прикро для наших берегинь – матерів, дружин, сестер, які, не покладаючи рук готують Святу Вечерю. Громи і блискавки на міський «Водоканал», який до печінок в’ївся в нашу повсякденну свідомість. Але тут не той випадок – «Бориславводоканал» якраз ні в чому не винен. Різке зниження температури до 20 градусів у Бориславі, а в горах, де знаходиться основний водозабір «Рибник», до цілих мінус 30 градусів, призвели до аварійної ситуації.

Як повідомив нашій редакції головний інженер «Бориславводоканалу» Олексій Яворський у зв’язку з посухою восени і на початку зими, рівень води на водозаборі «Рибник» значно знизився, а внаслідок лютих морозів вода промерзла аж до дна. Такі форс-мажорні обставини спричинили до тимчасового припинення водопостачання на вулицях Трускавецькій, Коваліва, в Тустановичах, деяких інших масивах. Форс-мажорні обставини, які склалися внаслідок непередбачуваних природних сил, будуть ліквідовані. Аварійно-ремонтні бригади працюють і до Різдва бориславці будуть з водою.

Аврал на маршрутних зупинках
У понеділок, 4-го січня сотні людей запізнилися, а то і зовсім не потрапили на свою роботу. через лютий мороз (а для нашого клімату 18 – 20 градусів нижче нуля – це вже екстрималка) маршрутні таксі вийшли на дороги із запізненням майже на годину. Як пояснювали водії маршруток, причина запізнення начебто об’єктивна, мороз, машини не заводяться, замерзло пальне в баках, у системі постачання палива, сіли акумулятори і т. д. і т. п. Звичайно, водія, який у неділю відпрацював свою зміну на міських чи міжміських маршрутах, можна зрозуміти. Водій приїхав з рейсу, поставив маршрутку в гаражі, а там хоч траві не рости. Про те, що вночі вдарять сильні морози, нехай турбується начальство. А начальство також собі злегковажило, понадіявшись на таке звичне для нас – якось воно буде. Але «якось» не завжди проходить. Багато людей, особливо на маршруті «Борислав – Стебник», де проходить основний пасажиропотік, незлим тихим словом поминали нашу владу, міську і центральну, хоча влада до морозів і нехлюйства перевізників не має жодного відношення. Лише після нашої публікації міська влада може зробити висновок, чи всі перевізники відповідають тим вимогам, яких від них очікують наші громадяни.

Снігопад-людопад
Зима застукала нас зненацька. Люди добрі, хто б міг подумати, що 5 січня випаде сніг? Нашим комунальникам таке і в кошмарному сні не снилося. Живуть собі в ірраціональному світі, де завжди тепло, сухо, не слизько. Проте, життя реально вносить свої корективи і 5 січня сніг животворним білилом накрив дороги і вулиці нашого міста. Але водночас із красою виникає підступна загроза, особливо для людей поважного віку, поховзнутися і, не дай Боже, невдало приземлитися на грішну землю. Як свідчить статистика, у перші дні снігопаду травматологічне відділення нашої поліклініки переповнене. Виходячи з наведеного, невже керівники комунальних служб не змогли (чи не хотіли) передбачити травмонебезпечну ситуацію? Хоча би в центрі міста, посипати піском пішоходні тротуари і вуличні переходи, щоб мінімізувати ризики травмування перехожих. Воістинно, поки грім не вдарить, наш бюрократ не перехреститься. Амінь!..
Підготував
Богдан БРИТАН

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

2 коментарів до нотатки “• НОВИНИ НАШОГО МІСТА”

  1. Дрогобиччина — новини краю » Мороз і в Рибнику мороз коментує:

    […] Джерело: Нафтовик Борислава […]

    Відповіcти
  2. Роман коментує:

    Зима завжди приходить до комунальників несподівано )))

    Відповіcти

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.