Новини нашого міста

83831144ЗА ЗАСЛУГИ ПЕРЕД МІСТОМ
Буквально днями в урочистій обстановці міський голова Ігор Яворський вручив медаль «За вагомі заслуги перед містом» – нагороду за багатолітню сумлінну працю начальнику відділу гуманітарної політики міської ради Роману Тарнавському. Як наголосив міський голова, це визнання за вагомий внесок у розвиток краєзнавства, відродження української культури, традицій народу, високий рівень професійних знань та з нагоди 60-річчя пана Романа.
Що й казати, Романа Тарнавського – відомого краєзнавця та дослідника історичного минулого нашого міста добре знають у Бориславі. Його книги про храми нашого міста, про родовід багатьох бориславських та східницьких родин, про давнє минуле і нинішнє буття мікрорайону Баня Котівська та інші є своєрідним краєзнавчим фундаментом у дослідженні давнього минулого Борислава. Можемо тільки привітати історика, краєзнавця, літератора із заслуженою нагородою і побажати нових знахідок та нових творчих успіхів.

«ГІРКЕ ВИНО» РОМАНА КВІТНЕВОГО

Добірки поезій Романа Квітневого ми неодноразово подавали на сторінках нашого часопису. Що там казати, його поетичні рядки були того варті і, без перебільшення, не залишали байдужим нікого, хто бодай трохи здатний відчути оту музику, магію поетичного слова, що змушує співпереживати разом з автором, по-новому відкривати для себе цей багатоликий світ. Вчитуєшся у пронизливо щирі рядки і починаєш розуміти, що таке справжня поезія, ота непізнана ніким «Божа іскра», дарована лиш обраним, одним з яких є поет і художник Роман Квітневий, що народився, виріс і творить у нашому Бориславі.
За десятиліття творчої біографії написано сотні поетичних мініатюр. Але дорога до першої повноцінної поетичної збірки виявилася дуже довгою. І тому так радісно, що от, нарешті, таки побачила світ поетична збірка Романа Квітневого «Гірке вино» (Львів, «Сполом», 2016 рік), в якій зібрано справді все найкраще із багатолітнього творчого доробку поета. Переконані, що кожен, хто зможе придбати її у нашій міській книгарні, не буде розчарований. А наразі вітаємо автора із першою поетичною ластівкою і віримо, що він і далі даруватиме нам такі незабутні зустрічі зі справжньою поезією.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.