Львівський «Кріт» допомагає Бориславському водоканалу

Уже багато років Борислав постійно бореться з проблемами водопостачання та каналізування. Через неймовірно застарілі комунікації та безвідповідальне ставлення самих мешканців міста до їх використання кількість аварійних ділянок досягла свого піку. На щастя, завдяки спільній праці КП «Бориславводоканалу» та МКП «Львівводоканалу» почалися активні роботи з усунення цих проблем.
Як розповів перший заступник міського голови Едуард Бринь, Львівська міська рада у межах співпраці та надання допомоги відрядила до Борислава спеціальну техніку: «Машина для прочищення каналізаційних труб «Кріт» є поки що занадто дорогим задоволенням для міського бюджету, – говорить пан Едуард. – Нам дуже пощастило, що Львівський водоканал надав нам таку допомогу. На сьогодні вдалося справитися з проблемами по дуже багатьох адресах і роботи проводитимуться далі».
Керівник КП «Вододар» Олексій Ясеницький дуже ретельно контролює робітників, які працюють на виїздах з проблемними ділянками. Спеціальним автомобілем «Кріт» активно прочищають каналізації у місцях замулення. «У місті давно не подають гарячу воду у спальні мікрорайони міста і через що трубопроводи просто-напросто «обростають жиром», який змивається миючими засобами з посуду, – говорить пан Олексій. – Та й самі мешканці не надто думають, що викидають у каналізаційні стоки. Наші робітники, окрім дитячих підгузників і будівельного сміття, виловлювали там навіть тюль та штори. Найчастіше закупорюються ділянки по вулицях Петра Дорошенка, Трускавецькій, Коваліва, Володимира Великого, 600-річчя міста Борислава, Весняній. А враховуючи, що ці райони будувалися в 60-х роках минулого століття, їхні трубопроводи також потребують заміни і вже не мають змоги витримувати великі навантаження. Залізобетон, з якого їх було виготовлено, не витримує сучасного агресивного середовища зокрема і через сучасні миючі засоби, постійно лущиться, ламається, сколюється, зменшується його загальна пропускна спроможність».
Роботи ще продовжуватимуться доволі тривалий час, адже потрібно справитися із багаторічними проблемами міста, за які, можна сказати ще ніхто не брався. Надіємося, що усім сторонам, які вирішили співпрацювати, цього разу вдасться виконати усі поставлені перед ними завдання і нарешті у Бориславі стане проблем набагато менше.
Анна САГАН

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.