Весно, весно, нащо снігу нам принесла?

002

Наче у природи й немає поганої погоди, але коли посеред весни після вже начебто суттєвого потепління починає падати сніг, то це вже схоже на помсту природи людям за недбале ставлення до неї. Разом зі снігом прийшло і похолодання, яке заставляє не лише діставати з дальніх полиць теплий одяг, а й знову вмикати опалення у домівках. Для тих, у кого автономне опалення, увімкнути знову котли не викличе зайвих проблем, а от для користувачів централізованої системи таке благо, на жаль, недоступне. З цього приводу і відбулася термінова нарада із першим заступником міського голови Едуардом Бринем.
Профільний заступник зібрав у своєму кабінеті директора КП «Бориславтеплоенерго» Богдана Дубаса, в.о. начальника житлово-комунального господарства та будівництва Богдана Романіва, начальника відділу надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Володимира Прідуна, провідного спеціаліста відділу освіти Майю Гоц та головного лікаря Бориславської ЦМЛ Віталія Головчака, щоб обговорити реальний стан справ, можливості та варіанти виходу із такої «холодної» ситуації.
Як розповів Богдан Дубас, відновлення теплопостачання, на жаль, на сьогодні не є можливим. «Як і кожного року після закінчення опалювального сезону ми проводимо гідравлічні випробування, щоб виявити слабкі місця мережі і одразу розпочати їх ремонт чи заміну для того, щоб бути готовими до наступного опалювального сезону. На сьогодні виявлено чимало витоків, які зараз уже ліквідовують, багато де замінюються трубопроводи. Відповідно, через ремонтні роботи система теплопостачання міста розгерметизована і її запуск займе мінімум три дні. Також проблема в тому, що поки ще система прогріється теж пройде не менше двох діб, тому відновлювати опалення по централізованій системі на ці декілька холодних днів неможливо і нераціонально.
Головний лікар ЦМЛ Віталій Головчак доповів, що поки з відновленням опалення працівники різних відділень справляються власними силами. «Справа іде не до зими, а до літа, тож декілька днів у наших відділеннях опалення приміщень відбувається відповідно до можливостей. Наприклад, у пологовому будинку, дитячому та хірургічному відділеннях тепло, бо там є свої котельні. По можливості хворих, які знаходяться на стаціонарі ми відпускаємо додому. У поліклінічних відділеннях через відсутність лежачих хворих опалення не вмикаємо, але у приміщеннях, де проводять огляд дітей, опалюємо додатковими електрообігрівачами».
Установи освіти приймають дещо радикальніші заходи. Як заявила провідний спеціаліст відділу освіти, не зважаючи на те, що деякі навчальні заклади мають автономне опалення, решті мерзнути на скорочених уроках, а тим паче дітям у дитсадках, не вихід. «Зважаючи на значне пониження температурного режиму і майже що неможливість та недоцільність відновлення опалення у всіх навчальних закладах міста, оголошуються тимчасові канікули у п’ятницю, 21 квітня, та понеділок, 24 квітня».
На даний час синоптики обіцяють потепління вже з початку наступного тижня, тому, як бачимо, довго мерзнути не доведеться.

Анна САГАН

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.